6 noi cazuri de Covid19 în Prahova, în ultimele 24 de ore

Daniel Dimache -

6 noi cazuri de Covid19 în Prahova, în ultimele 24 de ore

În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Prahova, la data de 21 ma i2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 804 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 13 persoane și au intrat 319.În carantină instituționalizată se află 197 persoane.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, 89 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care șase au decedat, 66 au fost declarați vindecați și externați, iar 17 se află în continuare sub supraveghere medical în unități din Ploiești și Câmpina. Unul dintre pacienți, internat la secția de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal Câmpina, se află în stare gravă, fiind ventilat mecanic.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 6 noi cazuri de Covid19, în judeţul Prahova, conform surselor oficiale.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar șiînaltemisiuniimpuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, câtși o serie de agenți economici.

Astfel, peparcursul zilei de 20 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost controlate opt societăți comerciale, au fost legitimate 355 de personae și oprite în traffic peste200 de autoturisme.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 117 sancțiuni (zece dintre ele pentru abateri de la Legea 61, iar 107 pentru fapte săvârșite în context), în valoare totală de 64.500 lei. 

A fost deschis și un dosar de cercetare penală pentru o persoană, în baza articolului 352 privind zădărnicirea combaterii bolilor

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

21 MAI 2020