6 VÂNĂTORI STRĂINI AU FOST AMENDAȚI DE POLIȚIȘTII PRAHOVENI

Daniel Dimache -

6 VÂNĂTORI STRĂINI AU FOST AMENDAȚI DE POLIȚIȘTII PRAHOVENI

 Marți, 17 ianuarie, polițiștii prahoveni au controlat legalitatea deținerii, portului și folosirii armelor unor vânători străini, sosiți în România pentru a participa la partide de vânătoare. Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 30.000 de lei.

Marți, 17 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.J.P. Prahova, au verificat legalitatea modului de deținere, port și folosință a armelor de vânătoare la locul de cazare a unor cetățeni străini. Aceștia veniseră în România cu scopul de a participa la partide de vânătoare, autorizate a fi desfășurate în perioada 15-17 ianuarie a.c., pe fondurile cinegetice nr. 9 Drăgănești și nr. 10 Sicrita, din județul Prahova.

Astfel, la un motel din județul Ilfov, unde cei 6 vânători erau cazați, polițiștii au descoperit că atât armele, cât și muniția aferentă, erau păstrate în camerele de cazare, neasigurate, în locuri improprii păstrării acestor bunuri cu regim special, respectiv pe podea, pe masă sau în apropierea căilor de pătrundere în încăpere. De asemenea, parte dintre vânătorii controlați, aveau încărcătoarele cu muniție montate pe armă, respectiv arma încărcată cu cartuș introdus pe țeavă.

Față de persoanele în cauză, polițiștii au luat măsuri de sancționare contravențională, aplicând amenzi în valoare de 30.000 de lei.

De asemenea, ca și sancțiune complementară, celor 6 contravenienți le-a fost anulat dreptul de deținere, port și folosință a armelor și munițiilor pe teritoriul României.