7 noi cazuri Covid19, depistate în Prahova, în ultimele 24 de ore

Daniel Dimache -

7 noi cazuri Covid19, depistate în Prahova, în ultimele 24 de ore

La nivelul județului Prahova, în data de 27 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 244 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, patru au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 50 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 264 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, au fost confirmate în judeţul Prahova 66 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre aceste persoane, două au decedat, iar 34 au fost declarate vindicate și externate. În ultimele 24 de ore au fost raportate 7 noi îmbolnăviri pe raza judeţului, dar şi o vindecare.

 

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat o serie de acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 26 aprilie, au fost realizate controale la 25 de agenți economici din Prahova, au fost legitimate aproape 900 de personae și oprite în traffic aproape 600 de autoturisme.

În urma acestor demersuri, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru o persoană. Aceasta a prezentat o adeverință de angajat, însă la interogarea de către polițiști a bazei de date REGES, aceștia au constatat că datele menționate în dovada respectivă nu sunt reale. Persoana în cauză va fi anchetată pentru fals și uz de fals.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 248 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 435.100 lei. Dintre acestea, 29 au fost pentru contravenții în context, iar 219 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le recomandă tuturor prahovenilor să respecte restricțiile impuse prin Ordonanțele militare. Abaterea de la legislația în vigoare atrage sancțiuni, iar  necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză.

 

Informațiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar și decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

(Fotografie cu caracter ilustrativ)