7 persoane înşelate prin credite şi abonamente la telefonie mobilă

Redactia -

7 persoane înşelate prin credite şi abonamente la telefonie mobilă

Joi, 26 ianuarie, polițiștii de investigații criminale din Câmpina au efectuat două percheziții la persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, fals și uz de fals. Trei mandate de aducere au fost puse în aplicare.

La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii de investigații criminale din Câmpina, sprijiniți de luptători de acțiuni speciale, au efectuat două percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. Descinderile au avut loc în comuna Poiana Câmpina.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada iulie 2015 – ianuarie 2017, bănuiții ar fi determinat mai multe persoane să încheie contracte de abonament cu operatori de telefonie mobilă sau să achiziționeze produse electronice și electrocasnice, pretinzând că pot intermedia tranzacția în vederea obținerii unui preț avantajos. De asemenea, unele plăți s-au efectuaut prin contractarea unor împrumuturi, pe numele părților vătămate, la diverse instituții de credit.Ulterior, în loc să remită părților vătămate bunurile astfel achiziționate, aceștia le-ar fi comercializat către terțe persoane. Victimele ajungeau, în schimb, să figureze cu restanțe la plata facturilor pentru serviciile de telefonie sau a ratelor pentru creditele contractate, față de acestea declanșându-se procedura executării silite.

Până în prezent, bănuiții ar fi înșelat prin această metodă 7 persoane domiciliate în Câmpina, Breaza, Cornu și Poiana Câmpina, cauzând un prejudiciu estimat la peste 36.000 de lei. 3 persoane au fost aduse la sediul Poliției în vederea audierilor. Dintre acestea, un bărbat de 25 de ani, din Poiana Câmpina, a fost reținut, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat unității de parchet cu propunere legală.

De la locațiile unde au efectuat perchezițiile, polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, mai multe înscrisuri și documente ce par să fi rezultat sau să fi fost utilizate în activitatea infracțională.Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii, în concurs, a 5 infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, două infracțiuni de înșelăciune, una de fals în înscrisuri oficiale și una de uz de fals.