70 noi cazuri Covid în judeţul Prahova – 22 iulie

Daniel Dimache -

70 noi cazuri Covid în judeţul Prahova – 22 iulie

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1253 persoane. Dintre acestea 185 au fost declarate vindicate și externate. Numărul de decese este de 56.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 16 pacienți, dintre care 14 sunt intubați.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost effectuate verificări la 278 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 48 persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 15 autovehicule pentru efectuarea controalelor specific acestui context. Au fost controlate și 23 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 37 sancțiuni:

– în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 20 sancțiuni;

– conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 17 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 7600 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 Instituția Prefectului – Județul Prahova

22 iulie 2020

(Fotografie cu caracter ilustrativ)