762 deţinuţi îşi ispăşesc pedepsele pe „Rudului”

Redactia -

762 deţinuţi îşi ispăşesc pedepsele pe „Rudului”

În data de 10.12.2011, s-a organizat şi executat apelul general al persoanelor private de libertate din Penitenciarul Ploieşti, în conformitate cu art. 199, alin. 3 din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006, cu completările şi modificările ulterioare, cu scopul asigurării legalităţii deţinerii persoanelor private de libertate încarcerate în sistemul penitenciar.

            Activitatea s-a desfăşurat fără probleme şi a constat în confruntarea documentelor care privesc situaţia individuală a persoanelor private de libertate cu cele declarate de acestea, fiind constituite comisii formate din structurile de evidenţă, financiar, vizită, medical, reintegrare socială, producţie şi venituri.

            Astfel, fiecare deţinut s-a prezentat în faţa comisiilor, iar angajaţii unităţii s-au asigurat că informaţiile furnizate sunt reale prin confruntarea declaraţiilor acestora cu documentele care privesc situaţia individuală a fiecărei persoane aflate în custodia penitenciarului.

            În Penitenciarul Ploieşti se află în executarea pedepselor private de libertate 762 deţinuţi, din care nici unul nu se află în evidenţa penitenciarului cu întreruperea executării pedepsei, conform legii.