8.500 de poliţiştii şi 5.500 de pompieri mobilizaţi de Florii

Redactia -

8.500 de poliţiştii şi 5.500 de pompieri mobilizaţi de Florii

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru asigurarea desfășurării în condiții de ordine și liniște publică a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Floriilor.

Aproximativ 8.500 de polițiști vor fi mobilizați în fiecare zi la nivel național, numărul patrulelor fiind suplimentat mai ales în apropierea lăcașurilor de cult și în stațiunile turistice, precum și în alte zone aglomerate. Efectivele de ordine publică vor fi prezente la activitățile religioase de amploare care vor avea loc în 19 județe și în București. La aceste manifestări sunt așteptați în jur de 60.000 de credincioși.

Peste 1.400 de polițiști rutieri vor fi mobilizați pe cele mai aglomerate artere de circulație pentru prevenirea accidentelor grave de circulație și fluidizarea traficului, inclusiv în zona mănăstirilor și a bisericilor, a stațiunilor turistice și a punctelor de trecere a frontierei. Ca măsură preventivă, polițiștii rutieri vor acționa cu 332 de aparate radar.

În medie, zilnic, aproximativ 7.000 de jandarmi vor fi la datorie la nivelul țării, pentru siguranța cetățenilor și pentru soluționarea operativă a sesizărilor acestora, având în atenție locațiile unde vor fi organizate manifestări religioase, cultural-artistice și sportive.

La nivel național, peste 5.500 de pompieri, cu 2.800 de mijloace tehnice, vor fi pregătiți în acest sfârșit de săptămână, pentru a putea interveni în situații de urgență, principalele priorități fiind acordarea ajutorului medical de urgență și stingerea incendiilor.