8 beneficii neașteptate pentru sănătate ale consumului de Prosecco

Daniel Dimache -

8 beneficii neașteptate pentru sănătate ale consumului de Prosecco

Prosecco este una dintre cele mai delicioase băuturi decadente din jur și nu este nimic mai plăcut decât să beți un pahar sau două într-o seară. În timp ce a bea prea mult este întotdeauna rău pentru dvs., se dovedește că Prosecco are unele beneficii neașteptate pentru sănătate. În numele unor cercetări serioase și în cinstea festivalului Prosecco din Londra, am selectat câteva dintre preferatele noastre.

Prosecco poate fi bun pentru inima dvs.

Știam întotdeauna că Prosecco deținea un loc foarte special în inimile noastre, dar nu știam că face minuni în timp ce era acolo.

Potrivit cercetărilor efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Reading, acele bule puternice conțin polifenoli ( substanțe chimice vegetale încărcate cu proprietăți antioxidante). Acest lucru ajută la scăderea tensiunii arteriale și la creșterea circulației, ceea ce reduce șansele de a avea un accident vascular cerebral și oferă inimii un impuls de sănătate.

Beți un pahar o dată pe săptămână pentru a profita de beneficii, spune dr. Jeremy Spencer, cercetătorul principal.

Prosecco vă poate eleva buna dispoziție

În The Healing Power of Champagne (un volum important pe care cu siguranță trebuie să-l adăugăm la rafturile noastre de cărți), Tran Ky spune că vinul spumant conține oligoelemente naturale de zinc, magneziu și potasiu. Ceea ce este un lucru destul de important, mai ales atunci când luați în considerare faptul că toate s-au dovedit a fi stimulatoare de bună dispoziție serioase.

Prosecco poate ajuta la prevenirea problemelor respiratorii

Prosecco ne lasă fără suflare, dar este de fapt bun pentru sistemele noastre respiratorii; la fel ca multe alte soiuri de vin alb, se crede că băutura păstrează țesuturile pulmonare sănătoase.

Prosecco vă poate stimula viața sexuală

Prosecco este aici pentru a ne ajuta să atingem punctul culminant – și, da, suntem extrem de serioși. Potrivit Journal of Sexual Medicine, femeile care beau unul până la două pahare de Prosecco se bucură de o dorință sexuală sporită. Din nou, totul se datorează profilului antioxidant bogat al băuturii; acest lucru declanșează producția de oxid nitric în sânge, care relaxează pereții arterelor și crește fluxul de sânge, creând sentimente de excitare sexuală.

Prosecco vă poate ajuta memoria

Deși este posibil ca alcoolul să fie considerat teribil pentru memoria dvs. (este întotdeauna mai greu să vă amintiți cui ați trimis mesaje text după o noapte plină), se pare că Prosecco ar putea fi o veste bună, atunci când vine vorba de a vă spori funcțiile cognitive. Cercetări recente au arătat că consumul unuia sau a două pahare de Prosecco pe săptămână poate contracara pierderea de memorie asociată cu îmbătrânirea.

Există chiar și unele dovezi care sugerează că ar putea chiar ajuta la întârzierea apariției tulburărilor degenerative ale creierului, cum ar fi demența – deși, deoarece studiul nu a fost efectuat pe oameni, experții în sănătate au cerut fanilor Prosecco să fie prudenți.

Profesorul Jeremy Spencer, care a efectuat studiul, avertizează: „Încurajăm o abordare responsabilă a consumului de alcool și rezultatele noastre sugerează că un aport foarte mic de unu până la două pahare pe săptămână poate fi eficient”.

Prosecco vă poate reduce riscul de diabet

Un studiu realizat în 2009 în Canada a arătat că toate vinurile, inclusiv spumantele precum Prosecco, vă pot reduce riscul de a contracta diabet cu 13%.

Cu toate acestea, ei avertizează că persoanele care au deja diabet ar trebui să aibă grijă atunci când consumă alcool; beți încet, mâncați alimente bogate în carbohidrați și fiți conștienți de faptul că glucagonul (un tratament pentru scăderea glicemiei) nu va funcționa atunci când alcoolul este în sistemul sanguin.

Prosecco ar putea ajuta la prevenirea cancerului

La fel ca și vinul roșu, Prosecco conține flavonoide care au proprietăți antioxidante, care pot ajuta la prevenirea cancerului. De fapt, potrivit unui studiu al Universității din Barcelona, vinurile albe pot avea o capacitate antioxidantă mai mare decât vinurile roșii.

În cele din urmă, Prosecco este o veste excelentă pentru pielea dvs.

Toți acei antioxidanți despre care tot vorbim? Studiile au dovedit de nenumărate ori că vă detoxifiază, netezesc, uniformizează și răsfață pielea – și este deosebit de bun pentru cei care suferă de piele grasă sau pentru persoanele care se confruntă cu erupții în mod regulat.

Amintiți-vă că mai puțin este cu siguranță mai mult atunci când vine vorba de băut – și ar trebui să evitați să beți mai mult de un pahar pe noapte. Ca și în cazul oricărui alcool, excesul poate face ravagii asupra sănătății.