8 piese esențiale de mobilier pentru camera de zi

Daniel Dimache -

8 piese esențiale de mobilier pentru camera de zi

În acest articol vom discuta despre piesele de mobilier esențiale pe care fiecare cameră de zi ar trebui să le aibă, pentru a crea un loc plăcut și confortabil pentru întreaga familie.

Livingul este inima casei dvs. În afară de bucătărie, este camera în care familia și prietenii par să se adune cel mai des. Decorarea camerei dvs. de zi cu mobilier elegant și estetic este cheia pentru a crea nu numai o atmosferă caldă, ci și primitoare.

Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare chiar înainte de a cumpăra mobilier pentru camera dvs. de zi. Mai exact, trebuie să vă dați seama care sunt cerințele specifice pentru casa dvs.

Aveți copii? Vreți să primiți un număr mare de oameni? Petreceți mult timp uitându-vă la filme? Toți aceștia sunt factori pe care proprietarul unei case ar trebui să-i ia în considerare, înainte de a alege o amenajare sau un design specific. Mai jos sunt câteva piese de mobilier esențiale pentru camera de zi a casei dvs.

 

O canapea funcțională

Canapeaua este locul în care mulți oameni își petrec o mare parte din timp, atunci când se află în camera lor de zi. Această piesă de mobilier esențială ar trebui să se bazeze pe nevoile familiei dumneavoastră.

De exemplu, pentru o familie fără copii care dorește să primească musafiri des, canapeaua trebuie să fie fermă, dar să rămână confortabilă. Pentru o familie cu copii, canapeaua care li se potrivește cel mai mult este cea cu materiale ușor de curățat, cum ar fi pielea. Mai exista si varianta canapele extensibile!

 

Un centru de divertisment

Zona dvs. de divertisment este adesea punctul central al camerei de zi. Este primul loc pe care îl vor vedea oamenii când se așează pe canapea, la un film sau serial.

Așadar, centrul dvs. de divertisment ar trebui să aibă un impact pozitiv asupra întregii camere. Dacă există o piesă de mobilier esențială pe care ar trebui să cheltuiți mai mult, acesta este centrul dvs. de divertisment. 

 

O măsuță de cafea

O zonă pentru odihnirea picioarelor, o masă pentru plasarea băuturilor și, de asemenea, un compartiment de depozitare perfect pentru telecomenzi – acestea sunt doar câteva din principalele utilizări ale măsuței de cafea din camera de zi. La fel ca și canapeaua, măsuțele de cafea au avantaje specifice care se bazează pe nevoile familiei dvs.

 

Un fotoliu sau un scaun

Pentru a putea crea o zonă de conversație perfectă în sufrageria dvs., va trebui să includeți opțiuni suplimentare de relaxare, pe lângă canapea.

Alegeți un fotoliu sau un scaun comod, care poate fi așezat vizavi de canapea pentru a crea o zonă de relaxare mai confortabilă și care poate face conversația să curgă. Adăugarea mai multor opțiuni de relaxare gen fotoliul perfect în camera de zi vă permite să creați un design interior perfect pentru găzduirea oaspeților dvs.

 

Covoare

Camera de zi trebuie să se simtă confortabilă și primitoare. Folosirea unui covor sau adăugarea unei mochete poate fi un mod excelent de a vă decora camera de zi. Acesta va permite tuturor să rămână relaxați și, de asemenea, le va permite copiilor să se joace confortabil. În plus, o mulțime de covoare sunt ușor de curățat și se potrivesc diverselor stiluri de interioare.

 

Lustre

Iluminatul de sus este cel folosit predominant, pentru a lumina o cameră. Este orice lumină care se află pe tavan și propagă lumina direct în jos, creând umbre și iluminând zone specifice. Iluminatul de sus poate fi folosit strategic pentru a lumina o cameră într-un mod anume.

Lustrele pot fi găsite într-o serie de modele inedite. Alegeți o scândură de lemn netratată, cu fire expuse și becuri Edison, pentru o senzație rustică, sau grinzi elegante, cu spoturi ascunse, pentru un aspect mai modern pentru camera dvs. de zi.

 

Lămpi de masă

Lămpile de masă sunt un element funcțional și decorativ pe care îl puteți folosi pentru a eleva orice cameră a casei dumneavoastră. Acestea pot fi folosite pentru a adăuga lumină într-o cameră întunecată, sau pot fi folosite pentru a adăuga lumină în anumite zone ale camerei pe care doriți să le accentuați.

Ca piesă decorativă, lămpile sunt extrem de versatile. Materialele din care sunt fabricate pot varia de la metal și ceramică, la lemn și sticlă, iar formele lor sunt limitate doar de imaginație.

 

Perne

Pernele sunt o modalitate fantastică de a adăuga personalitate și culoare unei camere. Ele sunt disponibile într-o serie de modele, imprimeuri, materiale și dimensiuni și pot fi asortate, pentru a adăuga acel ceva interesant camerei.

Pernele mari, în culori cremoase, pot oferi camerei un aspect tradițional și regal, în timp ce pernele viu colorate pot fi folosite pentru a oferi o atingere excentrică. Oricare ar fi preferința dvs., aceste decorațiuni simple pot adăuga mult caracter unei camere; pot fi folosite inclusiv pentru a crea o anumită dispoziție. Modelele tradiționale pot oferi camerei dvs. o senzație eclectică, în timp ce pernele de culoare solidă pot fi folosite pentru a spori și accentua culoarea camerei.