9 motive pentru care merită să vă uitați la televizor

Daniel Dimache -

9 motive pentru care merită să vă uitați la televizor

 

Consumul de televiziune e în creștere, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere că suntem în „epoca de aur a televiziunii”. Dar este uitatul la televizor bun pentru noi? Ei bine, la fel ca majoritatea lucrurilor, este vorba de echilibru. Dar, în cazul în care vă simțeați prost în privința vizionării excesive a televizorului, permiteți-ne să vă ameliorăm câteva dintre preocupările dvs. Iată 9 motive pentru care uitatul la televizor poate fi, de fapt, destul de benefic.

1. Educațional

Televizorul are multe beneficii educaționale pentru copii și adulți. Televizorul poate fi folosit ca instrument de învățare atât acasă, cât și în clasă. Cu o gama largă de canale TV la dispoziție, suntem siguri că puteți găsi cu siguranță mixul perfect de programe educaționale pentru copiii dvs. sau pentru dvs.

2. Rămâneți la curent

Televizorul este o sursă de știri. Conectarea la știrile locale permite cetățenilor să rămână la curent cu ceea ce se întâmplă în orașul lor. Emisiunile internaționale de știri vă mențin la curent cu știrile de ultimă oră din întreaga lume. De asemenea, ca urmare a încălzirii globale, canalul meteo este de o importanță vitală, deoarece ne oferă informații despre avertizări privind furtunile, uragane și multe altele.

3. Comunitate

Televizorul vă poate face să simțiți că faceți parte dintr-un grup și vă poate permite să faceți parte dintr-o subcultură. Pe măsură ce emisiunile TV s-au îmbunătățit în calitate, ne-am îmbunătățit și noi abilitățile de vizionare. Acordăm atenție mai multor detalii, iar creatorii de televiziune devin mai creativi cu detalii subtile pe care le includ în seriale. Oamenii se adună pentru a discuta emisiunile TV preferate și pentru a-și crea propria subcultură, axată pe aprecierea emisiunilor și personajelor lor preferate.

4. Simțiți conexiunea

Televizorul vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin singur. În unele privințe, vizionarea la televizor poate acționa ca un compromis pentru petrecerea timpului cu prietenii și familia. Într-un studiu din revista Experimental Social Psychology, cercetătorii au descoperit că, în timp ce urmăreau o emisiune TV preferată, oamenii au raportat că se simt mai puțin singuri. De asemenea, dacă o anumită emisiune, știre sau meci are suficientă greutate culturală, acesta are capacitatea de a aduce oamenii împreună, pentru a înrădăcina un obiectiv comun.

6. Legătura familială

Legătura de familie este un mare beneficiu al vizionării la televizor. Petrecerea timpului împreună ca o familie, vizionând un program de televiziune, vă oferă tuturor șansa de a vă conecta și de a vă relaxa.

7. Sănătate mintală

Dacă un anumit serial vă face să râdeți, există beneficii pentru sănătate. Râsul este cel mai bun medicament. Dacă vă decideți să vă uitați la televizor în timp ce faceți exerciții fizice acasă, acest lucru vă poate oferi o distragere a atenției, permițându-vă să faceți cardio pentru o perioadă mai lungă de timp.

8. Economisiți bani

Televizorul oferă o formă ieftină de divertisment. Dacă îl comparați cu mersul la un film sau un spectacol live, este cu siguranță alegerea mai economică.

9. Reduceți stresul

Televizorul vă poate ameliora stresul. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din California, s-a constatat că vizionarea mai multor emisiuni vă poate reduce nivelul de cortizol. Cortizolul este supranumit „hormonul stresului” și este un motiv de îngrijorare, deoarece poate duce la creșterea în greutate, a colesterolului și la depresie.