A „bătut vântul” la prima licitație de la Primăria Ploiești pentru mărcile „Petrolul”! Ce va urma? O mai veni cineva interesat de acest brand?

Dragos Trestioreanu -

A „bătut vântul” la prima licitație de la Primăria Ploiești pentru mărcile „Petrolul”! Ce va urma? O mai veni cineva interesat de acest brand?

Pe surse și, „prin deducție” de pe o bine cunoscută rețea de socializare, căci un comunicat nu am văzut, am aflat că – la prima ședință de licitație a mărcilor „Petrolul”, programată pentru vineri, 9 iulie 2021, la Primăria Ploiești, organizatoarea operațiunii – nu s-a prezentat nicio entitate dornică de a concura la adjudecarea acestora. Mai precis, a celor șase mărci, care nu au atras amatori de a le câștiga!?! Dacă fosta deținătoare, din vara lui 2017 și până pe 18 iunie 2021, ACS Petrolul ’52 Ploiești, anunțase, pe propriul site oficial, joi, 8 iulie, că nu va fi prezentă la licitație, a doua zi a „bătut vântul” la primărie, neapărând niciun interesat, repet, de a licita pentru mărcile înscrise la OSIM de către FSLI Petrom, prin Florin Bercea, cel care a avut ideea, mărci cedate apoi, contra unei sume nu foarte mari, municipalității. Cea din urmă a reușit să le vândă în 2017, așa cum am scris mai sus. Surpriză sau nu, absența unor eventuali interesați va amâna pentru o vreme, nu prea lungă, bănuiesc, atribuirea acestora.

Ce urmează? Potrivit legii, dacă la prima ședință de licitație nu s-a prezentat nicio entitate, care să se încadreze în cele solicitate prin caietul de sarcini, atunci va urma o a doua – și ultima – ședință de acest gen, tot la primărie. Dacă și atunci se va întâmpla ca astăzi, ziua ultimului meci amical al Petrolului ’52 cu prim-divizionara Chindia Târgoviște, rezultat final: 0-0, asupra căruia vor reveni, mărcile scoase la licitație, evit să mă pronunț deja că… degeaba, ar trebui să rămână la municipalitate. Și se va decala astfel atribuirea lor, prin licitație, în anul următor. Așa spune legea. Teoretic, într-o asociere de genul CSM Petrolul, pe care suporterii nu o agreează însă, dar există și unii care își doresc o uniune, de exemplu, cu SC Hale și Piețe – o fi, oare, legală? -, mărcile nu se vor mai licita, ci se vor face prin încredințare directă. În privința legalității, nu trebuie uitată acea premiere de după ediția 2012-2013 a Cupei României, decretată a fi fost OK, dar nu la fel și de Curtea de Conturi. Fapt care a condus, ulterior, SC FC Petrolul spre… faliment! Atenție mare, deci, la legalitatea asocierilor și la urmările acestora, ca să nu mai zic și de beneficiile avute de club după astfel de inițiative!

Foto: www.infoploiesticity.ro și www.fcploiesti.ro