A bătut-o şi Astra pe „victima de serviciu” de la Ploieşti, Pandurii Târgu Jiu

Redactia -

A bătut-o şi Astra pe „victima de serviciu” de la Ploieşti, Pandurii Târgu Jiu

Venită pentru a doua oară la Ploieşti în actuala ediţie de campionat a Ligii I de fotbal, Pandurii Târgu Jiu – echipă despre care se tot spune că joacă un fotbal frumos, în raport cu destule alte prim-divizionare – a pierdut în favoarea Astrei, scor: 0-2 (0-1). Asta după ce, în tur, gorjenii obţinuseră doar o remiză albă – în mod neaşteptat, fiind atunci pe val -, în faţa unui Petrolul frământat atunci de grijile prezenţei în subsolul clasamentului. Meciul disputat pe arena Columbia nu a fost însă altceva decât un… antrenament cu (puţin) public, oaspeţii nepărând foarte interesaţi de rezultatul final. Situaţie în care, astriştii au evoluat dezinvolt, nigerianul Kehinde Fatai distrându-se în dese rânduri cu defensiva condusă de către ivorianul Ousmane Viera, fost campion cu formaţia CFR Cluj. Având un nou căpitan, mai recent transferatul Bogdan Pătraşcu, cel tradiţional, japonezul Seto Takayuki fiind ţinut pe bancă, de Mircea Rednic, până în minutul 82, fără Liviu Băjenaru, înainte de a se merge la cabine, ex-stelistul fiind schimbat cu Florin Pătraşcu, Astra nu a avut deloc probleme în a deschide scorul. Brazilianul William de Amorim a şutat spre poarta portughezului Pedro Mingote, dar a obţinut doar o lovitură de colţ, pe care a executat-o, de pe dreapta, noul căpitan, Valerică Găman profitând ulterior de o deviere nefericită a lui Alexandru Maxim şi punctând sub bară, de la 7 metri. Imediat, olteanul a fugit la marginea terenului şi – împreună cu alţii coechipieri, din teren sau rezerve – a sărbătorit naşterea primului copil al lui Seto, niponul aflându-se în acea zonă, la încălzire. Era minutul 29 şi scorul devenise mai aproape de ceea ce se petrecuse până atunci pe gazon – atacuri ale ploieştenilor şi replici mai degrabă timide ale adversarilor, care ar fi putut totuşi egala până la pauză, dar un alt nigerian, John Ibeh, a tratat la preţ de matineu o oportunitate uriaşă de gol. După nici o oră de joc, Fatai s-a jucat ca-n curtea şcolii cu Bogdan Unguruşan, Viera, Dan Nistor şi Ionuţ Rada II şi i-a pasat perfect, apoi, la 11 metr de buturii, lui Fl. Pătraşcu, cel care a închis tabela, cu un lat de manual. S-a terminat 2-0 şi pentru că antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, a preferat să trimită pe teren jucători tineri şi neexperimentaţi, incapabali măcar să reducă din avantajul gazdelor. După joc, la microfonul postului de televiziune ce a transmis în direct partida, „gsp TV”, Rednic s-a lăudat cu jocul etalat de către elevii săi, unul despre care a afirmat că l-a surprins şi pe el însuşi!

FC ASTRA: S. Lung jr. 6.5 – Bărboianu 6, V Găman 7.5, Oprsal 7, Junior Morais 6.5 – B. Pătraşcu (cpt) 6.5 – William de Amorim 6.5, Băjenaru 5.5 (39  – Fl. Pătraşcu 7.5), Al. Stan 6 (82 – Seto) – Fatai 8, B. Rusu 5.5 (56 – Budescu 6.5). Antrenor: Mircea Rednic.

PANDURII: Mingote (cpt) 5.5 – Unguruşan 5.5, Viera 5, I. Rada II 5, C. Cristea 5.5 – D. Nistor 5 (61 – Al. Grigoraş 5) – Al. Maxim 5 (67 – Al. Neagu 5), Cl. Voiculeţ 6.5, Ibeh 5.5 – Lemnaru 5 (46 – Brata 4.5), Batin 5.5. Antrenor: Petre Grigoraş.

Au arbitrat: Radu Petrescu 6.5 (Bucureşti) – Ciprian Danşa 7 (Oradea) şi Petruţa Iugulescu 6 (Târgovişte).

Observatori: Nicolae Dobrescu, pentru joc, şi Constantin Ştefan, pentru arbitraj (ambii din Bucureşti).

Cartonaşe galbene: Bărboianu (33), William de Amorim (36), Brata (51), Unguruşan (79), I. Rada II (82).

În etapa viitoare, Astra va juca în capitala ţării, pe arena din cartierul Regie, urmând a oferi replica Sportului Studenţesc, echipă care a pierdut la scor, 1-4 (0-3), partida ce s-a disputat duminică, 8 aprilie 2012, cu Steaua, pe terenul acesteia din urmă. Confruntarea cu „studenţii” este programată în Sâmbăta Mare şi va debuta la ora 15.30, urmând a fi transmisă în direct de „DolceSport”.