A doua despărţire a Asesoftului de americanul Mike Jones

Redactia -

A doua despărţire a Asesoftului de americanul Mike Jones

După succesul de la Iaşi, din campionatul Diviziei A de baschet masculin, obţinut în faţa echipei locale, Politehnica, cu scorul de 88-50 (18-10; 21-10; 27-9; 22-21), punctele oaspeţilor fiind reuşite de Cătălin Burlacu (20; 3×3), Arvydas Cepulis (19; 6×3), Drasko Albijanic (12), Vladimir Tica (10), Vlad Negoiţescu (10), Szijarto Levente (7; 1×3), Aleksandar Vlahovic (6), Vlad Dogaru (2) şi Adrian Movileanu (2), mai evoluând, fără să marcheze, Rade Dzambic, Angel Santana şi Vlad Dumitrescu, conducerea multiplei campioane CSU Asesoft Ploieşti a luat şi o decizie grea. mai exact, aceea de a se despărţi de un jucător străin din lot. Astfel, deoarece aveau nu mai puţin de şapte stranieri, unul dintre aceştia, americanul Michael Jones (foto; www.ziarelive.com), va părăsi România, joi, 23 februarie 2012, pentru a se întoarce acasă.

Accidentat grav la un genunchi, pe parcursul partidei din turul sezonului regulat, de la Mediaş, contra trupei CS Gaz Metan, Mike Jones a lipsit de pe teren vreme de mai multe luni, el fiind în acel moment principalul marcator al Asesoftului. Cum recuperarea, deşi s-a făcut conform sfatului medicilor, nu oferea certitudinea folosirii lui Jones, în play-off, la maximumul capacităţilor fizice, de comun acord s-a procedat la rezilierea contractului. Coincidenţă întâmplătoare, ruperea angajamentului se consemnază chiar înaintea meciului retur cu ardelenii. Cu această ocazie, Jones a declarat, pentru www.csuasesoft.ro, că „sunt conştient de faptul că nu aş fi putut reveni la forma din debutul sezonului, chiar dacă am urmat şi urmez şi în continuare toate indicaţiile medicilor. Îmi pare sincer rău că o asemenea accidentare a pus capăt unei poveşti atât de frumoase. Totuşi, viaţa merge înainte. Sunt mândru că am făcut parte dintr-un asemenea colectiv şi le urez mult succes băieţilor în tentativa de a câştiga titlul. Aştept să-mi păstreze o medalie de campion. Cine ştie?, poate mă voi întoarce chiar eu după ea”. Astfel a luat sfârşit cea de-a doua perioadă petrecută de acest veritabil „lunetist”, la Ploieşti, părţile neexcluzând însă ca, pe viitor, să mai poată colabora şi pentru a trei oară, aşa cum s-a întâmplat şi cu un alt american, Darius Hargrove, de altfel.

Vizibil afectat de despărţirea de un baschetbalist pe care îl simpatizează, preşedintele executiv al CSU Asesoft, Ionuţ Georgescu, a spus: „Despărţirea de Mike Jones a reprezentat o alegere extrem de dificilă. Am sperat, încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut, că el nu va avea probleme în a se recupera. Nu ne-am înşelat, însă,  şi cum, în acest moment, lotul nostru număra şapte  jucători străini, ne-am gândit că ar fi mai bine să luăm o asemenea decizie, din mai multe considerente. Dacă l-am fi păstrat pe Jones pentru partidele din play-off, din start ne asumam un risc mult prea mare. Cu el pe foaia oficială, trebuia să lăsăm în afara lotului alţi doi jucători, dar el nu ar fi rezistat mai mult de zece minute pe teren. Nu ar fi adus astfel acel plus în plan ofensiv, la fel ca în debutul campionatului, şi – mai mult – am fi riscat o nouă recidivă a accidentării sale. Mike Jones se va întoarce în Statele Unite ale Americii, va sta alături de familia lui şi va urma, fără nicio grabă, un program strict, care să-l readucă în circuit cât mai curând. Întotdeauna, despărţirile sunt cele mai grele, dar jucătorul a înţeles că decizia luată este una benefică, mai ales pentru el.”