A fost acum marea împăcare cu fanii sau se amână până după derbiul cu Rapid? – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 5)

Dragos Trestioreanu -

A fost acum marea împăcare cu fanii sau se amână până după derbiul cu Rapid? – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 5)

Din cauza unui joc tot mai fără sare și piper, nu numai a lipsei rezultatelor așteptate pentru o candidată asumată la promovarea în primul eșalon, suporterii Petrolului nu și-au disimulat deloc supărarea pe favoriții lor. Ba mai mult, au declarat chiar… grevă întru susținerea echipei, la deplasarea din „16”-imile Cupei României de la Galda de Jos și, imediat, la meciul de campionat de acasă, din campionat, cu CS Mioveni. Absența fanilor s-a făcut (re)simțită, meciurile respective fiind și ele la fel de urâte ca și până atunci, după vizita în Ardeal rămânându-se doar cu satisfacția calificării în optimi, căci remiza albă cu argeșenii a lăsat tot un gust sălciu.

Astăzi însă, 13 octombrie 2019, la o zi după sărbătorirea marii victorii în fața englezilor de la Liverpool FC, de pe 12 octombrie 1966, pesemne și cu imboldul reușitei fabuloase de-atunci, actualul Petrolul le-a oferit simpatizanților săi, după mai bine de două luni, și primul succes de pe teren propriu din actualul sezon al Ligii a II-a. Ba chiar, după un meci în care rezultatul final de 3-0 – care nu trebuie totuși supraevaluat, ținând cont de tinerețea oaspeților de la Daco-Getica – a fost prea mic față de numărul ocaziilor avute de „lupi”, relația jucători-suporteri a părut, atât în timpul meciului, cât și după ultimul fluier, că ar fi fost restabilită. Nu la nivelul trecutului mai performant, e clar, dar măcar a fost o cale deschisă pentru viitorul imediat.

Cu toate cele trei galerii, de la P1, T2 și P2, foarte active 90 de minute din 90, cu mențiuni speciale pentru cele de la peluze, Avram și coechipierii săi au arătat că pot și altceva decât până acum. Fără doar și poate, transferul lui Younes Hamza, o lovitură de maestru, pentru care Veoliei României și lui Mădălin Mihailovici trebuie să li se mulțumească non-stop, a adus exact ce trebuia. Hamza a dovedit din nou că este FOTBALIST. S-a implicat în joc, a fost acolo unde „arde”, în „16 metri” sau în „6 metri”, a șutat sau a reluat cu capul, a pasat măiastru, fiind un servant inteligent și desăvârșit pentru colegi, schimbarea lui din ultimul sfert de oră punând-o pe seama intervalului mic de timp de până la partida de miercuri contra Rapidului.

Altfel, sper că plecarea tunisianului adoptat de noi, ploieștenii iubitori de fotbal și de Petrolul, direct la vestiare, atunci când a fost schimbat, fără a se saluta cu banca, să fi însemnat orice altceva decât o nemulțumire a lui pentru acel episod. Zic și eu acum, nu dau cu parul, poate că ar fi fost cazul să se fi evitat totuși momentul acela, de către Flavius Stoican. Mai ales înainte de „Primvs Derby”, atunci când va avea nevoie ca toți echipierii să fie montați la maximum și fără nemulțumiri de orice fel. Dar, poate că se vor regla lucrurile de mâine și până în ziua meciului, fiindcă așa ar fi de dorit.

„Primvs derby”, un duel după care, dacă iese bine, marea împăcare se va bifa cu siguranță, fiindcă, așa cred, nu s-ar fi consemnat chiar duminică seară, după acel 3-0 în fața antepenultimei clasate. Deși, jocul a fost mai bun, iar golurile lui Cioinac, Țicu, mai ales al lui, și Arnăutu au mulțumit asistența, în sfârșit. Fanii Petrolului sunt pretențioși, ei vor victorii la scor, vor să vadă superioritatea maximă a unui lot, nu numai pe hârtie, ci în special pe teren și, apoi, pe tabelă. Stoican are șansa, și el, a intrării în sufletul iubitorilor de galben și albastru dacă, miercuri, în „Regie”, va gândi o trupă care să dea totul, de la ora 16.00 și până la 17.45, și să obțină astfel maximum pentru clasament. Eh, acum să-l vedem!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)