A fost arestat bărbatul suspectat că a violat o jurnalistă

Redactia -

A fost arestat bărbatul suspectat că a violat o jurnalistă

Poliţiştii din cadrul DGPMB – Poliţia Sectorului 1, au identificat şi depistat un bărbat de 32 de ani, cunoscut cu antecedente penale, suspectat de faptul că, la data de 10.09.2013, ar fi violat o tânără în zona lacului Floreasca. Încă din momentul sesizării, prin  Dispeceratul 112, cu privire la faptul că o tânără de 23 de ani ar fi fost abuzată sexual în zona lacului Floreasca, poliţiştii Capitalei au demarat activităţile specifice în vederea identificării  agresorului, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

În fapt, la data de 10.09.2013, în jurul orei 17.00, Poliţia Capitalei a fost sesizată, de către partea vătămată, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în zona Dorobanţi – Perla, ar fi fost acostată de un bărbat, care ar fi ameninţat-o cu un cuţit pentru a-l urma în Parcul Perla.
În continuare, bărbatul i-ar fi solicitat tinerei să-l urmeze pe Calea Floreasca. Din investigaţiile efectuate  a rezultat faptul că,  fără a reacţiona în vreun fel sau a striga după ajutor, tânăra  a parcurs, împreună cu suspectul,  mai multe sute de metri. În momentul în care au ajuns în zona lacului Floreasca, sub ameninţarea cuţitului, aceasta ar fi fost supusă unor acte de perversiune sexuală.
Complexul de activităţi specifice, desfăşurate de către poliţiştii Capitalei, a condus la identificarea, prinderea şi reţinerea, în data de 16 septembrie a.c., a  principalului suspect. Precizăm faptul că acesta era în atenţia poliţiştilor Secţiei 5, întrucât fusese eliberat recent din penitenciarul  în care executa o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
În baza probelor existente şi a  unui mandat emis de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, poliţiştii Secţiei 1 au efectuat, în data de 16.09.2013, o percheziţie la domiciliul bărbatului suspect, unde au identificat obiectele vestimentare cu care cel în cauză ar fi fost îmbrăcat la data comiterii faptei. Suspectul a fost reţinut de către poliţiştii bucureşteni, în ziua de 17.09.2013 fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă. Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, anunţă Poliţia Capitalei.