A fost CSU Asesoft și s-a dus! CSM a dispărut înainte de a se reuni prima oară! Bine că există PLOIEȘTI BASKETBALL!

Dragos Trestioreanu -

A fost CSU Asesoft și s-a dus! CSM a dispărut înainte de a se reuni prima oară! Bine că există PLOIEȘTI BASKETBALL!

Pe Ionuț Urzeală îl știam de când era announcer la meciurile interne și internaționale din sala Olimpia ale multiplei campioane CSU Asesoft Ploiești, desființată după ultimul titlu național câștigat, al 11-lea în 12 sezoane! Din vara lui 2015, odată cu declararea decesului celei mai performante formații din sportul de echipă prahovean din ultimii ani, Urzeală și-a… pierdut obiectul muncii, să zic așa. Dar nu și pasiunea imensă pentru baschet. A devenit șeful secției de baschet de la CSU, acolo unde a început să reclădească viitorul sportului jucat la panou, în Ploiești. A apelat la un antrenor din vestita școală ex-iugoslavă, bosniacul Ivan Gemaljevic, și s-au pus pe treabă. În paralel, a revitalizat și fosta Academie Asesoft Junior, acolo unde, alături de același Gemaljevic, lucrează și fostele arbitre Elena Stan și Bianca Barbu, arbitrul Alin Bobeică, jurnalistul Bogdan Chitic și a mai activat și fostul campion cu Asesoftul, Vlad Dogaru. Mai mult, Ionuț Urzeală a mai convins un tehnician din mai sus-amintita școală de baschet, una dintre cele mai bune din lume, pe Zoran Mladenovic. Câteva sute de copii se bucură astfel să învețe și să joace baschet la Ploiești Baskteball, cu profesori competenți și dedicați 100% meseriei lor. Iar roadele se și culeg.

1În afară de a fi un bun organizator al activității juvenile de baschet, Ionuț Urzeală este și unul desăvârșit al show-urilor devenite deja tradiționale de la sala Olimpia. Toate destinate micilor baschetbaliști, spectacolele, de fiecare dată, au făcut sală plină, ploieștenii bucurându-se de îndemânarea puștilor și de grația micuțelor majorete. „Certat”, nu o dată, că ar avea „gura” prea mare – deși se vede că dacă taci, nici nu faci! -, Urzeală se dovedește ]ns[ omul potrivit la locul potrivit. Unul care nu lasă să dispară cu totul „spiritul Asesoft”, clubul cu care concitadinii lui s-au mândrit vremke de atâția ani. Excelent motivator și știind să facă și marketing, echipe de la Ploiești Basketball având drept sponsori nume renumite de hypermarketuri, Ionuț Urzeală se poate lăuda, vara aceasta, pentru început, împreună cu Elena Stan, cu un nou titlu național, câștigat recent la Mangalia, cu echipa denumită AFI Ploiești Basketball Baby 1.

2După aproape trei ani, aceeași Elena Stan aduce un nou trofeu național, acum dispunând, până în finală, de echipe cu nume, formații de același profil: în faza I, 79-4 cu Salema Sfântu Gheorghe; 46-11 cu Laguna București; 55-2 cu CS Dinamo 2 CSȘ 6 București, în faza a II-a, 52-2 cu Axiopolis Cernavodă; 66-8 cu Șoimii Albi București; 42-2 cu Solaris Ploiești, în sferturi de finală, 41-10 cu ACS Baller Otopeni, iar în semifinale, 30-13 cu puternica ACS Dan Dacian București. În finala mare, puștii Elenei Stan s-au distrat, pur și simplu, cu localnicii de la ACS MC Ball Mangalia, de care au trecut cu scorul de 69-23!

3Fericită, la finalul competiției, antrenoarea băieților a declarat: „A fost o experiență nemaipomenită și suntem fericiți că am putut aduce trofeul acasă. Chiar dacă, în majoritatea partidelor, nu am avut probleme în a ne impune ritmul de la început și până la final, jucătorii mei au tratat cu mare seriozitate fiecare joc, nu s-au culcat pe o ureche nici atunci când conduceam la treizeci de puncte și au muncit în continuare pentru a fi cei mai buni. Pot spune că meciul din semifinale, cu ACS Dan Dacian București, a fost cam cel mai dificil din punctul nostru de vedere, dar apărarea și-a făcut bine treaba și ne-a ajutat să intrăm bine în joc, pentru a ne simplifica misiunea. Am scăpat fără jucători accidentați, copiii s-au comportat excelent atât pe teren, cât și în afara lui, și suntem, repet, bucuroși că am devenit din nou campioni pentru Ploiești”.

4La rândul lui, știind cum să atingă și coarda sensibilă a iubitorilor de fotbal ploieșteni, Ionuț Urzeală a spus, printre altele, că „având gândul la Dado Arnautovic, cu felicitări multe pentru staff-ul nostru, în frunte cu Elena Stan, îi dedic acest trofeu lui Ionuț Georgescu (n.r. – fostul președinte executiv al CSU Asesoft Ploiești, actual manager al fostei finaliste a ultimei ediții a Ligii Naționale masculine, Steaua CSM EximBank București) și tuturor celor care, în ultimii ani, au ținut spiritul campionilor viu, în orașul pe care îl iubim. Acum, este rândul nostru să facem treaba asta și se pare că o facem foarte bine. Mă bucur mult că venim cu un al doilea trofeu la baby-baschet, în mai puțin de trei ani și, mai ales, mă bucur că munca noastră de zi cu zi își culege roadele. Nu pot să nu mă gândesc la faptul că, în ultimii ani, suntem echipa care a adus cele mai bune rezultate pentru orașul nostru. Trebuie să trecem la nivelul următor, să facem o conexiune între tot ceea ce înseamnă baschet în Ploiești și să dominăm, peste ani, toată țara. Țintesc chiar mai sus, vreau să scoatem capul în lume și să reprezentăm cu mândrie orașul și țara în competițiile internaționale de juniori. Vreau, pe această cale, să le mulțumesc tuturor celor care, pe parcursul acestui an greu, ne-au fost aproape, doresc să le mulțumesc sponsorilor, părinților, care au răspuns pozitiv la orice inițiativă pe care noi am avut-o, dar și staff-ului care a rămas într-o formulă compactă și care lucrează zi de zi într-un spirit desăvârșit de campioni. Acesta este spiritul care trebuie să rămână în Ploiești, într-un moment greu încercat al sportului prahovean. Mă bucur că am reușit să punem umărul la o dublă performanță ploieșteană în sporturile de echipă, în aceeași zi, de vreme ce fotbaliștii Petrolului au reușit promovarea în Liga a III-a, după returul barajului cu dâmbovițenii de la Dentaș Tărtășești”!

5Ca orice sponsor care se respectă, și AFI Ploiești și-a sărbătorit, la 24 de ore de la marele succes, campionii, în incinta hypermarketului și în prezența fostului mare campion mondial de box Leonard Doroftei, a părinților învingătorilor și a altor vizitatori aflați la fața locului. Showul a fost completat de evoluțiile mini-majoretelor care îi acompaniază, adesea, pe micuții practicanți de baschet, viitorul acestui sport în Ploiești. Acest semnal cum că nu numai Petrolul nu moare, ci și baschetul din oraș, ar trebui să le dea de gândit celor care au distrus din fașă o altă echipă de seniori ce părea să poată duce, în timp, mai departe tradiția campionilor de la CSU Asesoft. Poate, peste ani, când vor crește campionii de astăzi, se va putea susține material și o viitoare trupă de seniori care, încet-încet, să-i readucă la sală pe iubitorii acestui frumos sport și astfel să retrăiască momentele inegalabile ale unei finale de cupă europeană și ale partidelor din Top 32 din EuroCup! Mai bine mai târziu decât niciodată! Să vedem!

Foto: www.ploiestibasketball.ro, www.frb.ro, Facebook