A fost găsit şi înlăturat motivul inundaţiilor de la Bărcăneşti. Incredibil!

Daniel Dimache -

A fost găsit şi înlăturat motivul inundaţiilor de la Bărcăneşti. Incredibil!

Acesta este motivul blocării totale a cursului de evacuare a apelor pluviale sub DN1 şi Benzinăria Lukoil, care a provocat inundaţii catastrofale de-a lungul anilor în comuna Bărcăneşti. În sistemul de evacuare a apei pluviale din zona Sensului giratoriu – Benzinăria Lukoil a fost găsit un zid construit din grinzi, în care s-a oprit un munte de aluviuni, de-a lungul vremii, rezultând un veritabil baraj care la ploile abundente obtura canalizarea şi provoca acele inundaţii majore ce au blocat în multe rânduri drumul naţional DN1 şi au umplut de apă sute de gospodării din zonă.

Incredibil ce s-a întâmplat cu sistemul de evacuare a apelor pluviale, incredibil cine a construit acel baraj şi de ce, pentru că nu întâmplător au ajuns grinzile acolo, incredibilă inspiraţia primarului comunei Bărcăneşti, primul om care are ideea, după 20 de ani de inundaţii succesive în localitate, să inspecteze tubulatura, acţiune deloc simplă, dar care, iată, s-a dovedit un succes.

Primarul Valeriu Lupu a explicat pentru Gazeta de Prahova cum s-au desfăşurat lucrurile:

„Acele borduri carosabile erau aşezate sub formă de zid unde se termină tubulatura Lukoil şi începe tubulatura CNAIR (n.n. Compania Naţională de Aministrare a Infrastructurii Rutiere).

Am profitat de seceta prelungită şi am închiriat un aparat de la Apa Nova, o maşinărie înzestrată cu o cameră video, manevrată prin telecomandă, pentru a inspecta video tubulatura de sub Staţia de distribuţie carburanţi Lukoil şi DN1. La 57 de metri de la intrare, sub benzinărie, spre sensul giratoriu, camera video a depistat acest blocaj total.

La solicitarea mea, Lukoil ne-a pus la dispoziţie o echipă a unei firme de construcţii care a tăiat tubulatura, a intrat în canalizare, a dărâmat şi cu niste chingi speciale a scos la suprafaţă ceea ce vedeţi în imagini.

Într-adevăr, este incredibil ce se întamplă. Suspiciunea mea este că acest perete a fost făcut cu ocazia modernizării sensului giratoriu şi uitat în acest fel.”

Vă prezentăm în imagini desfăşurarea acţiunii de inspectare şi degajare a tubulaturii de evacuarea a apelor pluviale din zona sensului giratoriu.