A fost inaugurată Grădiniţa Tomşani, construită pe fonduri europene

Daniel Dimache -

A fost inaugurată Grădiniţa Tomşani, construită pe fonduri europene

Astăzi, a fost inaugurată Grădinița Tomșani, realizată pe fonduri europene. Aceasta a fost construită prin programul PNDR- Programul Național pentru Dezvoltare Regională și are o valoare de 1.752.679,63 lei.

Copiii satului au intrat pentru prima dată astăzi, în incinta grădiniţei, într-o atmosferă festivă, organizată de către Primăria Tomşani şi cadrele didactice. Au fost prezente şi autorităţi locale şi guvernamentale, prefectul Mădălina Lupea, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, vicepreşedintele Ludmila Sfârloagă, dar şi ministrul Radu Oprea, deputatele Rodica Paraschiv, Laura Moagher, administratorul public al judeţului, Fabioara Ionescu (ambele sunt şi fiice ale satului), precum şi mai mulţi primari din zonă, consilieri locali ai comunei, angajaţi ai Primăriei locale, părinţi şi alţi invitaţi care au dorit să participe la acest frumos eveniment pentru comună.

Cu această ocazie, copiii au prezentat un program festiv care pur şi simplu i-a încântat pe toţi cei prezenţi.

Grădiniţa din Tomşani, dotată ca în orice țară care se dorește europeană, cu încălzire în pardoseală și alte facilități, cu spaţii largi şi amenajate modern, una dintre cele mai moderne instituţii de învăţământ preşcolar din judeţ, având condiţii mai bune decât multe dintre unităţile urbane sau chiar din cele două municipii, a fost denumită de către invitaţi „bijuterie” sau „grădiniţă de poveste”.

„Îl felicit pe primarul Mihai Florin Pelin pentru că nu se mulțumește cu puțin, pentru că e mereu în căutare de obținere de noi fonduri pentru comunitatea sa!” – Bogdan Toader, preşedinte al CJ Prahova.

”Este cea mai mare bucurie a noastră să le oferim bucuria copiilor din satul Tomşani să intre într-o grădiniţă nouă, spațioasă, luminoasă. Este o lucrare realizată pe fonduri europene care sperăm să dăinuie cel puțin 100 de ani de acum încolo și să primească multe generații de copii tomșăneni, spre a le călăuzi primii pași în viață.” – a declarat Mihai Florin Pelin, primarul comunei Tomșani.