A fost săltat de poliție bărbatul care a jefuit un bătrân în orașul Slănic (imagine cameră supraveghere)

Daniel Dimache -

A fost săltat de poliție bărbatul care a jefuit un bătrân în orașul Slănic (imagine cameră supraveghere)

La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 13:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 80 de ani, din oraș, despre faptul că în urmă cu puțin timp, pe raza orașului Vălenii de Munte, a fost abordat de către un bărbat, sub pretextul că dorește să îi vândă diferite produse, declarând că are suspiciuni cu privire la persoana în cauză.
Din discuția cu apelantul a reieșit faptul că cei doi urmează să se deplaseze la domiciliul bătrânului pentru a achita contravaloarea bunurilor.
În baza sesizării, polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, împreună cu polițiștii orașului Vălenii de Munte au desfășurat activități de supraveghere a traseului celor doi, precum și a locuinței apelantului, observând momentul plecării persoanei bănuite din locuința bătrânului, ulterior aceasta fiind oprită în trafic, pentru control.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din județul Arad. Cu ocazia efectuării controlului autoturismului, au fost găsite mai multe bunuri, pe care bărbatul le oferea spre vânzare, precum şi sumele de 7.208 lei și 400 de euro.
Din cercetări, s-a stabilit faptul că din banii găsiți în autoturismul bărbatului, suma de 6.800 de lei ar fi fost sustrasă din casa apelantului, mai exact dintr-un sertar, într-un moment de neatenție al acestuia.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate.
În baza probatoriului administrat, față de bărbat, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măuri preventive.
Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.