A început admiterea la Şcoala de subofiţeri Pavel Zăgănescu din Boldeşti

Mihai Ciobanu -

A început admiterea la Şcoala de subofiţeri Pavel Zăgănescu din Boldeşti

În perioada 05 — 13 septembrie a.c. are loc concursul de admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ‘Pavel Zăgănescu’ Boldești.

Concurența este mare în această toamnă pentru cele 125 de locuri, în specialitățile maiștri militari auto (4 Direcția Generală Logistică, 1 Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, 8 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, 3 Inspectoratul General de Aviație, 5 Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, 1 Direcția pentru Comunicații și Tehnologia Informației, 3 Inspectoratul General al Poliției Române) și 100 locuri pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă (IGSU).

Candidații trebuie să treacă mai întâi prin două probe eliminatorii: vizita medicală și verificarea aptitudinilor fizice.

Tinerii care au fost declarați ‘APT’ din punct de vedere medical, ‘PROMOVAT’ la proba de evaluare a aptitudinilor fizice vor susține în data de 12.09.a.c. proba de verificare a cunoștințelor la disciplinele matematică și fizică.

Vor fi considerați admiși candidații care obțin punctajul minim, echivalentul notei 5 și se clasează în limita numărului de locuri scoase la concurs.

Misiunea școlii constă în formarea inițială în calificările ‘maistru militar auto’ și ‘subofițer de pompieri și protecție civilă’ și formarea continuă a personalului din M.A.I. și I.G.S.U.

Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ‘Pavel Zăgănescu’ Boldești a format, de-a lungul timpului, 19 promoții de ‘maiștri militari auto’ pentru structurile M.A.I. și 29 de promoții de ‘subofițer de pompieri și protecție civilă’ pentru structurile subordonate I.G.S.U.

Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ‘Pavel Zăgănescu’ Boldești este singura școală de formare inițială din subordinea IGSU, unică la nivel național din perspectiva calificărilor asigurate: ‘subofițer de pompieri și protecție civilă’ și ‘maistru militar auto’.