A început campionatul Ligii A Prahova. Cel mai așteptat meci se joacă duminică: campioana en-titre versus Petrolul ’52

Dragos Trestioreanu -

A început campionatul Ligii A Prahova. Cel mai așteptat meci se joacă duminică: campioana en-titre versus Petrolul ’52

Sâmbătă, 20 august 2016, s-a dat startul ediției 2016-2017 a campionatului Ligii A Prahova, cel de elită al sportului rege local. Dintre cele opt meciuri ale primei etape s-au desfășurat șapte, încheiate cu următoarele rezultate: CS Blejoi – CS Ceptura 8-1;  AS Tufeni – Unirea Cocorăştii Colţ 3-0; CSO Plopeni – FC Băneşti 3-2; CSO Teleajenul Vălenii de Munte – Avântul Măneciu 2-4; Petrolul Băicoi – CS Cornu 3-1; AFC Brebu – Unirea Urlaţi 3-1 și CS Măneşti 2013 Coada Izvor – Tricolorul Breaza 4-1. Partida cea mai așteptată a rundei de debut, cea dintre campioana en-titre a Ligii A, CS Păulești, și Petrolul ’52 Ploiești se va disputa duminică, 21 august, de la ora 11.00, fiind de așteptat un duel al marilor ambiții. Gazdele, pentru a-și confirma supremația din sezonul trecut, neexploatată însă prin înscrierea, câștigată pe teren, în întrecerile Ligii a III-a, iar oaspeții – pentru a demonstra că pot fi buni urmași ai Petrolului!

Dacă antrenorul Păuleștiului, Iulius Mărgărit, va opta, probabil, pentru o formulă de echipă cât de cât apropiată celei din ediția 2015-2016, mai puțin portarul Bogdan Rădulescu, fundașul central Florin Pripu, ambii absenți din diverse motive, Decebal Nae și Vladimir Butufei, amândoi trecuți la… oponenții de duminică, omologul de pe banca adversă, Octavian Grgiore, nu ar fi exclus să mizeze pe următorul „11”: Marinică – Puchea, Crăciun, Micu, R. Catană – Cl. Tudor, Nițescu – D. Nae, I. Dumitrescu, Dr. Gheorghe – Ad. Vintilă. Comisia Județeană de Arbitri Emil Vlaiculescu – care îl va avea ca observator al meciului pe însuși președintele său, Marian Deaconu (Băicoi) – a delegat la jocul dintre CS Păulești și Petrolul ’52 un trio format din centralul Andrei Moroiță, fiul antrenorului emerit de box Ion Moroiță, și asistenții Cătălin Popovici și Octavian Ciorescu, ambii domiciliați în reședința județului Prahova. La meci, pe cocheta arenă din vecinătatea pădurii, sunt așteptați foarte mulți suporteri ai oaspeților, nefiind exclus ca numărul acestora să depășească mia de susținători morali ai „galben-albaștrilor”. Cei din urmă vor evolua într-un echipament nou, cu sigla originală, cea cu scutul, imprimată pe tricouri.

Publicitate

Cât privește disputele care au precedat-o pe cea de duminică, s-au consemnat și două surprize, la Băicoi, acolo unde nou-promovata Petrolul a dispus de ocupanta locului al treilea din ierarhia sezonului trecut, CS Cornu, și la Mănești, o laăt trupă nouă din campioantul Ligii A, CS Mănești 2013 Coada Izvor, a trecut, la scor, de mai experimentata Tricolorul Breaza. Și succesul de la Vălenii de Munte al Avântului Măneciu poate fi inclus însă tot în categoria rezultatelor mai puțin așteptate. Se vede că Dorinel Beznea, tehnicianul oaspeților, încă îi motivează serios pe băieții să. Cât să câștige acum pe terenul uneia dintre grupările apreciate din campionatul precedent, CSO Teleajenul. Scorul etapei va fi cu siguranță cel de la Blejoi, vicecampioana județeană, CS, dispunând fără drept de apel de CS Ceptura. După 5-0 la pauză, hat-trick al lui Cristian Vasile și câte un gol al lui Ionuț Filip, din penalti, și Vlad Badea, plus altul al adversarilor imediat după pauză, la o minge respinsă în față de către portarul Adrian Gheorghe, gazdele s-au dezlănțuit din nou, mai punctând de trei ori, până la final. Două reușite i-au aparținut înlocuitorului din minutul 46 al lui Vasile, debutantul de la CS Blejoi, Cosmin Lambru (în stânga, cu brațul drept ridicat, bucuros după un gol al său; foto: Paul Mâinea), fost golgheter al juniorilor A de la SC FC Petrolul, care a solicitat detașarea la actuala lui formație, punctând pentru 6-1 și, respectiv, 8-1 și având assist-ul pentru 7-1, beneficiar fiind Mircea Ivan. Cu această plecare tare „pe pist0l”, Blejoiul s-a instalat pe primul loc al ierarhiei, având de departe cel mai bun golaveraj.