A început montarea grinzilor la nodul rutier de la Dumbrava, dintre A7 și A3 – Video

Redactia -

A început montarea grinzilor la nodul rutier de la Dumbrava, dintre A7 și A3 – Video

Pe șantierul unde începe Autostrada Moldovei, A7, mai exact pe Lotul 1 Dumbrava-Mizil al Autostrăzii Ploiești – Buzău, a început montarea grinzilor la nodul rutier de la Dumbrava, dintre A7 și A3. De asemenea, se lucrează pe întregul corp al drumului, dar și la toate cele 15 structuri, care se află în diverse stadii de execuție, de la realizarea fundațiilor, până la montarea grinzilor prefabricate, anunţă Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul ministerului Transporturilor.

(video:Facebook Irinel Ionel Scriosteanu)
 
Lucrările executate sunt:
 
✅️ Au fost forați, armați și turnați 1045 piloți din totalul de 1180 piloți
✅️ Au fost montat 66 grinzi din beton din totalul de 490
✅️ La nodul rutier de la Dumbrava, care asigură conexiunea Autostrăzii București-Ploiești A3 cu Autostrada Moldova A7, sunt în curs de finalizare lucrările la elevații, fiind realizate în procent de 80%
✅️ Continuă lucrările de umpluturi pe toată lungimea autostrăzii, fiind realizate în proporție de 54%
✅️ Continuă execuția saltelelor de balast și stratului de formă pe lungimea autostrăzii
✅️ Continuă lucrările de realizare a fundației cu balast stabilizat cu ciment
✅️ Au fost finalizate fundațiile la nodul rutier din zona DN1D și continuă execuția elevațiilor
✅️ Pentru perdelele forestiere, urmează începerea plantării arbuștilor (etapa 2) și se continuă lucrările la gardul de protectie din stâlpi metalici și sârmă ghimpată
✅️ Continuă lucrările la sistemul ITS
✅️ Continuă lucrările de relocare a utilităților publice, fiind finalizate rețelele de telecomunicații și conducte de apă.
 
„Reamintesc faptul că antreprenorul a montat și pus în funcțiune o instalație pentru producerea grinzilor de beton direct în șantier, pentru a reduce costurile de transport și timpul de realizare a podurilor și pasajelor. În acest moment, antreprenorul a mobilizat 588 persoane și 300 utilaje și echipamente de construcții. Presăm și sprijinim antreprenorul, în așa fel încât acesta să își respecte angajamentul de a finaliza lucrările în cursul anului viitor”, mai spune secretarul de stat.