A început Săptămâna prevenirii criminalităţii

Redactia -

A început Săptămâna prevenirii criminalităţii

A început a doua ediție din acest an a „Săptămânii Prevenirii criminalităţii”. Evenimentul implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive, dedicate  oamenilor, atât în spații publice, cât și întâlniri cu grupurile țintă.

              În perioada 02 – 06 octombrie a.c., la nivel național, Poliția Română va desfășura cea de-a treisprezecea ediție a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”.

Având în vedere impactul deosebit în rândul societății, prin rezultatele obținute în cadrul edițiilor precedente, s-a luat decizia ca, în acest an, evenimentul să fie organizat în două sesiuni (aprilie și octombrie).

Activitățile planificate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova se încadrează în tematicile stabilite pe plan național ca priorități de acțiune preventivă pentru anul 2017, fiind adaptate la specificul fiecărei subunități de poliție din județ.

 În fiecare zi, activitățile planificate vor viza domenii distincte, pentru a acoperi o gamă cât mai largă de riscuri asociate specificului antiinfracțional / antivictimal al județului nostru, astfel:

  • 2 octombrie (în paralel cu lansarea evenimentului) – prevenirea delincvenței juvenile;
  • 3 octombrie – prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe riscurile asociate utilizării internetului;
  • 4 octombrie – prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, îndeosebi a furturilor din locuințe și a înșelăciunilor;
  • 5 octombrie – prevenirea violenței în familie;
  • 6 octombrie – siguranța rutieră.

Activitățile informative, planificate pe fiecare domeniu în parte, vor fi dublate și de acțiuni cu specific polițienesc, în vederea acoperirii întregului spectru de prevenire a criminalității.

În colaborare cu polițiștii (efective mărite), în funcție de specificul activității, vor participa, în calitate de parteneri,  reprezentanți ai unităților de învățământ, ai mediului O.N.G. și ai autorităților publice locale.

De asemenea, alături de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, vor acționa polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, ai Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, precum și elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina.