A început Steaua să ne bată și la baschet, nu numai la fotbal!

Redactia -

A început Steaua să ne bată și la baschet, nu numai la fotbal!

Între un meci de poveste, cel de miercuri, 22 octombrie 2014, de la Ploiești, contra favoritei grupei E a Conferinței de Est din EuroCup, Lietuvos Rytas Vilnius, câștigat cu 103-83, și derbiul etapei a III-a din aceeași competiție, de la Bandirma, cu Banvit, vedetele ploieștenilor de la CSU Asesoft au avut un… intermezzo în sala Regimentul de Gardă Mihai Viteazul, din capitala țării, acolo unde au combătut, la doar trei zile după duelul cu litunanienii, cu formația CSA Steaua Eximbank, prezidată de către fostul jucător al lui Vladimir Arnautovic, ex-internaționalul Virgil Stănescu. După cum se desfășuraseră ostilitățile în primul sfert, încheiat de oaspeți cu un ecart de 9 puncte, se părea că „alb-albaștrii” nu puteau să aibă emoții în a bifa cea de-a patra victorie consecutivă în actuala ediție a Ligii Naționale Masculine de Baschet, după succesele de la Cluj, în dauna Universității Banca Transilvania, Oradea, în fața CSM-ului, și Ploiești, cu CSU Atlassib Sibiu. Chiar dacă actul secund a fost adjudecat de jucătorii lui Nikșa Bavcevic, la cinci lungimi, parcă nici cel mai optimist suporter al Stelei din micuța sală, arhiplină, nu avea curajul să viseze, atunci, la un succes al trupei favorite. După actul al treilea, Asesoftul a mai pus un punct în fața gazdelor, dar ultimul minut din decisiv a fost de coșmar. „Roș-albaștrii” au reușit să ia conducerea la două puncte, apoi au ratat, prin masivul american Travis Watson, două aruncări libere, iar în ultima secundă, după o pasă pe diagonală a lui Daniel Dee Borwn, shooterul Marius Runkuaskas a aruncat de afară, din unghi de 0 grade, mingea a atins inelul, dar nu a și căzut în coș, balticul rămânând doar cu satisfacția că a fost realizatorul numărul unu al partidei, la cel mai bun meci al lui de până acum în LNBM. CSA Steaua Eximbank București s-a impus astfel cu 86-84 (22-31; 24-19; 20-21; 20-13), iar după ce, la fotbal, gruparea purtând același nume a câștigat, luna trecută, pe arena Ilie Oană, cu scorul de 3-2, contra celeilalte echipe de top a Ploieștiului, Petrolul, iată că și în sportul jucat la panou s-a întâmplat la fel! Cu amendamentul că, la baschet, șansele la titlu rămân în continuare de… 99,99%!

Optând pentru a-i lăsa în afara lotului pe yankeii Alhaji Mohammed, Jermaine Jonte Flowers și Christopher Cooper, pentru a-i oferi compatriotului lor fost în NBA, proaspăt coechipier, prilejul de a se acomoda mai mult cu echipa, Vladimir Arnautovic a mizat pe următorii baschetbaliști: Szjiarto Levente (3 puncte; 1×3), Michalis Pelekanos (12; 1×3), Dragan Labovic (14; 1×3), Daniel Dee Brown (12, singurul integralist), Vlad Negoițescu, Gerald Raymond Lee jr. (13), Marius Runkauskas (20; 4×3) și Jarvis Hayes (10; 2×3). Au rămas pe bancă, tot meciul, Vlad Dogaru, Adrian Movileanu și Andrei Ene. Omologul croat al lui Dado Arnautovic a opus efectivul: Terrel Everett (13; 1×3), Adrian Tudor (6), Mihai Paul (4; 1×3), Ionuț Drăgușin, Pankracije Barac (15), Ionel Dodoc, Bill Amis IV (12), Titus Nicoară (12; 1×3), Travis Watson (14) și Goran Ikonic (10; 2×3). Nu a evoluat deloc Andrei Iliescu. De subliniat că din lotul învingătorilor au făcut parte trei ex-componenți ai Asesoftului, ploieștenii Paul și Dodoc, plus constănțeanul Tudor (fost Blidaru). Cu 12 puncte și 11 recuperări, dar și alte cifre bune, Amis a terminat nu numai cu un „double-double”, ci și cu cel mai bun coeficient statistic al întâlnirii.

Folosit 35 de minute și 24 de secunde, Jarvis Hayes a declarat, la final, pentru postul de televiziune DigiSport, că „am fost doar la al doilea meci al meu la noua echipă și a trebuit să mă acomdez cu stilul și rtimul de joc de aici, ca și cu schemele folosite”. Hayes a avut două „treițe” și tot atâtea aruncări libere transformate (foto; www.digisport.ro), plus un slam-dunk, existând speranțe că, în Turcia, va evolua pe același trend ascendent. Reamintim că miercuri, 29 octombrie, la Bandirma, de la ora 19.00 (aceeași în România), CSU Asesoft va oferi replica echipei locale, Banvit, care are tot două meciuri câștigate în EuroCup, dar un coșaveraj mai slab decât liderul grupei E – trupa ploieșteană.