A început Târgul Meşteşugurilor Tradiţionale, Ploieşti 2023

Redactia -

A început Târgul Meşteşugurilor Tradiţionale, Ploieşti 2023
Astăzi, 3 noiembrie 2023, Consiliul Județean Prahova și Centrul Județean de Cultură Prahova au inaugurat oficial cea de-a VII-a ediție a Târgului Meșteșugurilor Tradiționale. Evenimentul, desfășurat între Palatul Culturii și Palatul Administrativ din Ploiești, este deschis vizitatorilor între orele 9:00 și 19:00 și va continua până pe 5 noiembrie.
 
Târgul reunește meșteri din Prahova și din alte județe, precum Botoșani, Galați, Maramureș, Vâlcea și Dâmbovița, care își expun și demonstrează abilitățile într-o gamă variată de meșteșuguri tradiționale. Vizitatorii au ocazia să vadă și să învețe despre procesele de olărit, țesut, broderie, confecționarea opincilor, sculptură în lemn, pictură pe sticlă și alte tehnici artizanale.
 
Deschiderea târgului, la ora 12:00, a fost marcată de momente artistice susținute de Fanfara „Prahova”, Ansamblul Folcloric „Muguri de Breaza”, dansatorii de la Școala de dansuri populare „Drag mi-e JOCUL ROMÂNESC” și elevii Școlii Populare de Artă din cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova.
 
Evenimentul reprezintă o oportunitate pentru vizitatori nu doar de a cumpăra produse artizanale, dar și de a contribui la susținerea continuării tradițiilor meșteșugărești. Organizatorii invită publicul să participe și în zilele următoare la activitățile și spectacolele programate să înceapă de la ora 17:00.
 
Consiliul Județean Prahova, prin intermediul Centrului Județean de Cultură Prahova, își dedică eforturile pentru promovarea tradițiilor și pentru sprijinirea meșteșugarilor autentici, contribuind astfel la conservarea patrimoniului cultural local.