A început ”Week-end pe Bulevardul Castanilor”

Daniel Dimache -

A început ”Week-end pe Bulevardul Castanilor”

Ploieştenii sunt aşteptaţi să petreacă un “Weekend pe Bulevardul Castanilor”, la un eveniment dedicat lor de către Primăria Municipiului Ploieşti.

În perioada celor cinci weekenduri în care se va desfășura acest eveniment, respectiv 14-15 august a.c., 21-22 august a.c., 28-29 august a.c., 4-5 septembrie a.c. și 11-12 septembrie a.c., Bulevardul Independenței (Castanilor) va fi închis circulației autovehiculelor, iar ploieștenii, alături de familie şi prieteni, sunt invitați să petreacă sfârșitul de săptămână într-un mod plăcut, cu momente de bucurie și relaxare.

Municipalitatea ploieșteană a pregătit, pentru zilele de 14 și 15 august 2021, o serie de spectacole de teatru, demonstrații și competiții sportive.  

 

Clubul Sportiv Municipal Ploiești va organiza activități la care vor participa atât membrii clubului, cât și tineri dornici să facă sport, sub supravegherea antrenorilor secțiilor.

Vor fi demonstrații sportive și competiții din diferite discipline, pe bulevard urmând să fie amplasate coșuri de baschet, mese de ping pong, amenajate terenuri de fotbal sau handbal, în funcție de activitățile de la fiecare sfârșit de săptămână.

Cu acest prilej, ploieștenii pot vizita și descoperi și “Târgul cu bunătăți și dichisuri”, în cadrul căruia vor fi amenajate standuri cu delicatese culinare, cum ar fi dulcețuri, șerbet, zacuscă, siropuri, produse apicole, delicii turcești, produse din lavandă sau diferite produse tradiționale.

În prima parte a zilei, pe scena amenajată la rondul II de pe Bulevardul Castanilor, Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești le-a oferit micuților ploieșteni spectacolul “Prostia Omenească”, în cadrul căruia personajele marelui povestitor Ion Creangă au prins viaţă.

 Tot astăzi, de la ora 19.30, actorii Teatrului “Toma Caragiu” Ploiești vor susține spectacolul “Majestic Estival”, un moment plin de eleganță, dinamism și energie pozitivă.

Precizăm că accesul cetățenilor, la scena amplasată pe bulevard, se realizează cu respectarea tuturor măsurilor în vigoare pentru prevenirea răspândirii COVID-19, stabilite de autoritățile competente.

Un moment artistic deosebit, susținut la pian de artiștii Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești, va avea loc duminică, 15 august 2021, începând cu ora 19.30, în centrul civic al orașului nostru – zona umbreluțe.

Prin implicarea angajaţilor SC. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L., zona pietonală  din Centrul Civic a fost amenajată plăcut cu flori şi mobilier urban în stilul romantic, asigurându-se un spaţiu public agreabil, cu accente de culoare, contribuind, astfel, la pregătirile municipalității pentru evenimentul “Weekend pe Bulevardul Castanilor”, un eveniment dedicat ploieştenilor.