A mai ieşit şi soarele pe uliţa CSM-ului

Redactia -

A mai ieşit şi soarele pe uliţa CSM-ului

Final bun de săptămână pentru fetele şi băieţii de la CSM Ploieşti, în etapa desfăşurată în cadrul Ligii Naţionale de handbal. Chiar dacă handbaliştii au câştigat la Plopeni, scor: 25-20 (13-7), în dauna echipei CSM Satu Mare, spărgând ghinionul din meciurile oficiale disputate în 2012, totuşi, mult mai important a fost rezultatul de egalitate scos de Gabriela Cristescu (foto) şi mai noile sale coechipiere. În deplasarea de la Zalău, acolo unde au oferit o replică foarte bună jucătoarelor antrenate de Gheorghe Tadici, proaspăt suspendat şi amendat de Federaţia Română de Handbal, pentru injurii şi bruscări ale arbitrilor, ploieştencele au scos, repetăm, un punct mare.

Potrivit ofiţerului de presă al echipei feminine CSM Ploieşti, Edi Moldovan, prima repriză le-a arătat foarte decise pe fetele lui Gheorghe Ionescu, ele conducând chiar şi cu patru goluri diferenţă, dar au irosit acest avantaj, terminând doar la o lungime primele 30 de minute ale întâlnirii. În partea a doua, a fost rândul ardelencelor să treacă la cârma partidei şi să răstoarne scorul de pe tabelă, dar ecartul lor a fost de maximum două goluri. Aşa că, pe final, ploieştencele au putut încheia jocul la egalitate cu mai valoroasele lor adversare: 22-22 (13-14). „A fost  o luptă fantastică, un consum de energie cum rar am văzut” – a declarat Gigi Ionescu,  la sfârşit, explicând, apoi, că „le-am spus fetelor, înainte de debutul partidei, că – dacă nu vom evolua la nivel maxim – echipa din Zalău ne va scoate din sală, cum se spune în limbajul nostru. Mobilizarea a fost exemplară, am făcut puţine greşeli în atac şi ne-am apărat agresiv, cu riscul primirii mai multor eliminări. Este un punct foarte important pentru noi şi rezultatul acesta le arată fetelor că se pot bate de la egal la egal cu oricine, dacă sunt organizate şi unite!”. La Zalău, Gabriela Cristescu a avut o prestaţie senzaţională, ea primind numai nouă goluri pe tot parcursul reprizei secunde, atunci când a înlocuit-o pe Carmen Tănase, între buturi, Ea a avut parade care le-au deconcertat pe gazdele mai bine clasate în ierarhia la zi a Ligii Naţionale şi, totodată, participante la fazele superioare ale unei competiţii europene la nivelul cluburilor.

Ionescu a optat, în meciul din Ardeal, asupra următoarelor handbaliste: Carmen Tănase, Gabriela Cristescu – Andreea Dospin (8 goluri), Daniela Crap (6), Ramona Ştefan (3), Aneta Barcan Gheorghe (2), Codruţa Zavragiu (1), Janina Luca (1), Nicoleta Gâscă Alexandrescu (1), Cristiana Nica, Mirela Năstase. În runda a XVII-a, sâmbătă, 25 februarie 2012, CSM Ploieşti le va primi, în sala polivalentă de la Plopeni, pe jucătoarele de HC Dunărea Brăila, într-o altă confruntare de mare importanţă şi maximă dificultate pentru ele, un succes putând să continue seria bună, începută cu victoria de „acasă” obţinută în dauna echipei CSM Bacău 2010 şi continuată cu rezultatul de egalitate de la Zalău.