A murit celebrul inventator prahovean Justin Capră

Redactia -

A murit celebrul inventator prahovean Justin Capră

Celebrul inventator prahovean Justin Capra a decedat duminică seară. Inima a încetat să-i mai bată în timp ce se afla pe patul de spital.

Inventatorul Justin Capra se internase la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, secţia Interne. Asta, după ce a acuzat dureri mari de burtă şi stări de greaţă. Se pare că bărbatul a suferit un infarct. Medicii nu au mai putut face nimic. Necropsia, care se va efectua marţi, va stabili însă care este adevărata cauza a decesului.

Justin Capra are un portofoliu care cuprinde 114 invenții, dintre care 72 sunt prototipuri de autoturisme cu consum foarte mic, 7 aparate de zbor și 15 motoare neconvenționale. Printre invențiile se numără rucsacul zburător, triciclul electric Oblio și Troty si cea mai mică mașină din lume, cu un consum de 0.5l/100km.

Justin Capră s-a născut pe 22 februarie 1933 în localitatea Măgureni din județul Prahova. Ultimii ani şi i-a petrecut la casa lui din satul Filipeştii de Pădure. Aici îşi construise şi un atelier, unde a desfăşurat o activitate în domeniul inventicii deosebit de activă, ca, de altfel, în întreaga sa viaţă.