A plecat un bosniac și a venit un sârb. CSU Ploiești Baskteball continuă să meargă pe școala ex-iugoslavă!

Dragos Trestioreanu -

A plecat un bosniac și a venit un sârb. CSU Ploiești Baskteball continuă să meargă pe școala ex-iugoslavă!

În urmă cu doi ani și jumătate, șeful secției de baschet de la CSU Ploiești, Ionuț Urzeală, a surprins lumea baschetului local, ca și pe iubitorii sportului jucat la panou, de aici, reușind să convingă un antrenor din fosta Iugoslavie să vină și să-i învețe baschet adevărat pe copiii din municipiu. Încă de la bun început, bosniacul Ivan Gemaljevic și-a arătat clasa de reprezentant al marii școli din țara vecină de la sud-vest, elevii săi simțind că au un dascăl care le va deconspira tainele unei discpline sportive la care patria acestuia a strălucit. Gemaljevic a fost îndrăgit astfel de băieții lui, lucrând cu seriozitate și mare dragoste cu diverse grupe de copii, indiferent de vârstă. A avut și rezultate, i-a învățat să știe să câștige, dar și cum să treacă peste un eșec. Însă, iată că a venit timpul să revină definitiv acasă, părăsind Ploieștiul și pe CSU Ploiești Basketball, săptămâna trecută, pentru a da curs unei oferte favorabile lui, din Serbia.

Dar, același Ionuț Urzeală, care și-a făcut un nume în lumea baschetului sârb (vezi și echipele juvenile pe care le-a invitat la mega-show-urile sale organizate la „Olimpia”!), s-a mișcat rapid, nerenunțând la școala de baschet din vecini. Și-a adus un tehnician în vârstă de 42 de ani, Vladimir Cjevic, cu un CV care îl recomandă chiar și la o echipă din primul eșalon de la noi! Cjevic este de 15 ani în antenorat și vine la Ploiești tocmai dintr-un loc exotic, mai exact din campionatul de seniori al Palestinei. A făcut furori acolo, prin adjudecarea titlului național, cu echipa BC Sareyyet Ramallah. Înainte de această performanță, a început să pregătească formații feminine, asta în primul an de activitate, iar apoi, a trecut la diverse grupe de copii și cadeți, de la marele club sârb Partizan Belgrad. Noul tehnician de la CSU Ploiești Basketball este licențiat FIBA și, totodată, o deține p cea roșie, care este de cel mai înalt grad în Serbia. Vladimir Cjevic, care are un prenume de dragă amintire pentru iubitorii de baschet din Ploiești, se mai laudă, în CV, și cu mai multe echipe din Superliga de baschet a țării lui, grupări la care a fost antrenor secund.

În altă ordine de idei, trupa băieților cu vârsta „sub 14 ani” de la CSU Ploiești, pregătită de competenta antrenoare Elena Stan, a combătut, în week-end-ul trecut, la Sfântu Gheorghe, în cadrul celui din urmă turneu centralizat din faza de clasificare în Campionatul Național. Având obiectivul autoimpus de a accede în faza semifinală a întrecerilor, mai precis între cele mai bune 12 echipe din țară, de pe tabloul categoriei lor de vârstă, juniorii „U 14” ploieșteni au bifat trei victorii, în cele cinci partide disputate, câștigând cu gazdele de la CSȘ Sfântu Gheorghe, scor: 55-43, apoi, cu 86-16 în dauna oponenților de la ACS KSE Tg. Secuiesc și  cu 63-58 confruntarea cu Gladius Târgu Mureș, iar cu un bilanț general de 8 succese și 7 eșecuri, s-au urcat pe ultima treaptă a podiumului, obținând astfel calificarea la faza semifinala a Campionatului Național.

Foto: https://www.facebook.com/CSUPloiestiBasketball/