S-a revenit la ritm rapid în semnarea de contracte la FC Petrolul. Clubul s-a asigurat de mijlocași centrali: Jair Tavares da Silva va fi pentru doi ani al găzarilor, iar Seto Takayuki pe încă unul, mai existând și Eugeniu Cebotaru și Lucian Dumitriu. Urmează atacanții?

Dragos Trestioreanu -

S-a revenit la ritm rapid în semnarea de contracte la FC Petrolul. Clubul s-a asigurat de mijlocași centrali: Jair Tavares da Silva va fi pentru doi ani al găzarilor, iar Seto Takayuki pe încă unul, mai existând și Eugeniu Cebotaru și Lucian Dumitriu. Urmează atacanții?

A sosit aseară, pe la ora 19.00, a intrat direct în negocieri cu oficialii ploieșteni, iar astăzi, 17 iunie 2022, a făcut și antrenament, în echipamentul „lupilor”. Iar acum, a fost anunțat pe www.fcpetrolul.ro drept găzar cu acte în regulă, semnând, ca și Gheorghe Grozav, Lucian Dumitriu și Gabriel Tamaș, un contract întins pe două sezoane. Este vorba despre mijlocașul central brazilian de la HFK Helsinki (Finlanda) Jair Tavares da Silva (foto sus, la titlu, și în text, alături de președintele executiv Costel Lazăr și directorul sportiv Claudiu Tudor). Jair – un fost campion cu trupa din capitala țării nordice, în 2021, și deținător al Cupei Finlandei, cu Ilves Tampere, după cum notează siteul oficial al clubului ploieștean.

Deoarece Jair a avut o problema juridică în țara în care a jucat cu succes timp de șase ani, s-a dat și un comunicat: „Înainte de a demara discuțiile cu Jair Tavares da Silva, clubul nostru a luat act de problemele, de natură legală, pe care jucătorul brazilian le-a avut în Finlanda. Cum faptele s-au petrecut cu mai mulți ani în urmă, iar comportamentul ulterior al jucătorului a fost ireproșabil, am considerat că verdictul dat nu trebuie să-i refuze lui Jair dreptul de a munci și de a-și întreține astfel familia. În plus, pentru a demara formalitățile legale privind semnarea contractului, clubul nostru a solicitat cazierul judiciar al jucătorului, iar documentul, eliberat pe data de 16 iunie 2022, nu menționează elemente ce ar fi putut împiedica legitimarea sa. FC Petrolul nu va tolera sub nicio formă abaterile de natură penală și va fi, întotdeauna, un susținător ferm al principiilor și valorilor morale și legale”.

Dincolo de orice, brazilianul Jair Tavares da Silva are un CV foarte bun, dovedindu-se, la vârsta de aproape 28 de ani, un fotbalist valoros. El întărește grupul de mijlocași centrali, alături de Eugeniu Cebotaru, nou-venitul Lucian Dumitriu și japonezul Seto Takayuki (foto jos, în mijloc). Acesta din urmă și-a prelungit pentru încă un campionat șederea la Ploiești. Pentru un an, ca și niponul, a semnat un angajament un alt nou-venit, Florin Borța, dar care este împrumutat de la CSU Craiova. Mâine, 18 iunie, se speră că va apărea, în sfârșit, și un vârf de atac, unul despre care s-a tot scris în ultima vreme că va veni, ex-dinamovistul Mirko Ivanovski. Păcat însă că altul, Sory Ibrahim Diarra, pare tot mai „pierdut în ceață”, cu puține zile înainte de plecarea echipei în cantonamentul de la Izmit (Turcia), de luni, 20 iunie. Însă, repet, mercato de vară nu se termină acum, mai fiind loc de cel puțin o surpriză plăcută. Trebuie însă puțină răbdare. Totuși, ar fi neplăcut a se merge în cantonament fără niciun atacant, Simon Măzărache fiind clar un mijlocaș de bandă stângă, iar tânărul David Ilie, accidentat. În altă ordine de idei, fostul internaționalul albanez Armando Vajushi și-a terminat contractul avut cu FC Petrolul.

Foto: www.fcpetrolul.ro