A și început operațiunea de epurare a lotului Petrolului? Accidentat, israelianul Nir Lax și-a luat adio de la clubul găzarilor, cu trei meciuri înainte de finalul play-out-ului! Efectiv „decimat” al găzarilor pentru derbi!

Dragos Trestioreanu -

A și început operațiunea de epurare a lotului Petrolului? Accidentat, israelianul Nir Lax și-a luat adio de la clubul găzarilor, cu trei meciuri înainte de finalul play-out-ului! Efectiv „decimat” al găzarilor pentru derbi!

Citind, astăzi, 20 aprilie 2021, lista de absenți ai Petrolului de la derbiul contra Viitorului Pandurii Târgu Jiu, din deplasare, plus rezilierea contractului cu mijlocașul central israelian Nir Lax, postate pe www.fcpetrolul.ro, apreciez că numai o minune poate conduce la un rezultat pozitiv, miercuri, 21 aprilie, pe stadionul Municipal, din reședința județului Gorj. Acolo unde, după un debut catastrofal în Grupa B a play-out-ului, jucătorii de-acum ai lui Cristian Lupuț, revenit pe bancă după demisia lui Flavius Stoican, au prima șansă. Fără Georgi Kitanov, Marian Fernando Huja, Romario Moise, Valentin Balint și Vlad Mitrea, cel din urmă fiind ultimul intrat pe lista indisponibililor, la care se adaugă Lax, și el accidentat, dar și inapt de joc până la finele sezonului, motiv pentru care pesemne că s-a gândit că nu mai are rost să stea pe la Ploiești, Petrolul ar putea fi chiar „carne de tun” la a treia vizita pe aceeași arenă!

Într-un meci condus de către un arbitru bucureștean, mai mult rezervă pe la partidele din Liga 1, Vasile Buzea, cel care va fi asistat de Ovidiu Timar, din Oradea, și Călin Cimponeriu (Lugoj), rezervă fiind Alina Ionel Peșu, din Craiova, miza este clară. În condițiile în care ambele combatante au același număr de puncte, 35, dar potrivit siteului www.frf.ro gorjenii sunt lideri, pentru mai multe goluri înscrise, opt față de două ale ploieștenilor, 8-8, respectiv 2-2, adjudecarea primului loc din ierarhia finală a Grupei B ar fi o consolare. Una palidă, e drept, pentru două grupări care și-au dorit nu numai să se califice în play-off, ci să și promoveze, la capătul acestuia. Însă, uite că s-au trezit în… play-out! Din cauza lipsei de interes a televiziunilor care dețin drepturile exclusive de transmisie a confruntărilor din Liga 2, fiind pentru a doua oară când se întâmplă așa ceva în acest campionat, oficialii Petrolului au decis, cu ajutorul ofițerului de presă Ionuț Pană și al operatorului video Cristian Chircă, să preia live derbiul pe FCP TV! Este pentru a doua oară când televiziunea clubului găzarilor preia un meci din play-out, cel dintâi fiind primul din faza actuală a competiției, cel câștigat la CSM Reșița. Clubul și cei care fac eforturile directe merită astfel toate laudele.

Amintind mai sus de despărțirea definitivă de Nir Lax, îmi pun întrebarea dacă o fi început deja renunțarea la diverși fotbaliști din lot. Rezilierea amiabilă a contractului israelianului a fost însă justificată prin faptul că problemele musculare care i-au recidivat israelianului l-ar fi ținut pe tușă cel puțin până pe 8 mai, data ultimului meci din acest sezon. Drept urmare, nu mai avea rost să fie forțat, în lipsa unei mize clare. Asta în condițiile în care lui Lax îi și expira angajamentul cu Petrolul pe… 30 iunie 2021. Apropo de asta, cum mai toate contractele au ca deadline această dată, ce se va întâmpla cu jucătorii echipați în galben și albastru aflați în această situație timp de o lună și 22 de zile? Vor pleca, ca și cei rămași sub contract, cu o lună și 22 de zile mai devreme? Ultimii în vacanță, desigur, una prelungită mult! E o întrebare la care vom afla răspunsul nu peste mult timp, cred, tot așa cum vom cunoaște și planurile pe termen imediat ale clubului. Se va miza pe continuitate sau se vor face schimbări de tot felul? Se va renunța la tot lotul și se va alcătui un alt efectiv? Va fi instalat alt antrenor? Un alt șef executiv va fi ales de un nou finanțator? Vedem peste o săptămână, două sau trei, cine mai știe…

Foto: www.fcpetrolul.ro