A trecut în neființă fostul mare sportiv și om de fotbal din Câmpina, Dan Ștefan Chițu! A ținut-o pe Poiana în Liga a II-a ani buni

Dragos Trestioreanu -

A trecut în neființă fostul mare sportiv și om de fotbal din Câmpina, Dan Ștefan Chițu! A ținut-o pe Poiana în Liga a II-a ani buni

În seara de luni, 18 februarie 2019, s-a stins din viață, după o grea și lungă suferință, fostul mare motociclist și bober, apoi patron al divizionarei secunde de fotbal Poiana Câmpina (Poiana Dinamo Câmpina) și membru al Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, Dan Ștefan Chițu. El a fost cel care, dincolo de medaliile și titlurile câștigate ca sportiv, a condus cu mână forte echipa fanion a celui de-al doilea municipiu al județului Prahova, una atât de îndrăgită de localnici. Desființarea acestei echipe l-a îndurerat peste măsură pe Dan Chițu, domnia sa dispărând, atunci, din prim-planul lumii fotbalistice, dedicându-se, până la pensie, mai mult managementului hotelului Muntenia, din centrul Câmpinei, pe care îl și patrona.

L-am văzut ultima oară pe nea Dan, așa cum îi ziceau apropiații, la un meci de pe fosta arenă Poiana, în tribuna modernizată de către patronul ultimei divizionare secunde a Câmpinei, Fortuna Poiana Câmpina, Radu Călin, dragostea pentru sportul rege local determinându-l să mai uite din mâhnirea trecutului și să se mai bucure de o promovare a echipei care purta și numele celei pe care o condusese ani buni.  Nu știam pe-atunci că a fost pentru ultima oară, nemaiavând ocazia să îl revăd pe „Ilie Oană”, când este posibil să mai fi revenit la partidele defunctei SC FC Petrolul, pe cel actual nemaiputându-l vedea, eventual, decât în Liga A Prahova.

Dan Ștefan Chițu a fost unul dintre oamenii de sport care au făcut destule pentru Prahova, s-a luptat pentru Poiana, a ținut-o în viață în momentele grele, nu s-a dat bătut și a învins! Până când a fost… învins! Am fost în relații apropiate în anii de vârf ai Poianei post-decembriste, l-am respectat pentru modul în care le-a oferit câmpinenilor – până s-a retras definitiv la Breaza, acolo unde locuia de ani buni și unde a primit și titlul de „Cetățean de Onoare” – continuarea vieții echipei lor de suflet. Adio, nea Dane, Dumnezeu să te aibă în pază! Condoleanțe familiei îndoliate!

Foto: www.campinatv.ro