A trecut în neființă profesorul de sport Ștefan Petrea, o altă legendă Liceului IL Caragiale Ploiești

Daniel Dimache -

A trecut în neființă profesorul de sport Ștefan Petrea, o altă legendă Liceului IL Caragiale Ploiești

”Azi a plecat spre stele, Domnul Profesor de sport, Petrea Ştefan. 🙏 Dumnezeu să-l primească şi să-l odihnească în pace şi lumină !🕯Condoleanțe sincere familiei!”, a anunțat decesul unui alt legendar profesor al Liceului (astăzi Colegiu) Ion Luca Caragiale, doamna doamna Gabriela Petrescu, fiica unei alte ”legende” a liceului, profesoara de chimie Olga Petrescu, trecută în neființă nu cu multă vreme în urmă.

Ștefan Petrea și-a început activitatea la Liceul IL Caragiale încă de prin anii 60 ai secolului trecut (în foto, împreună cu elevi, probabil în anul 1965), prinzându-l la catedră pe însuși Nicolae Simache. Prin anii 80 a fost profesorul de educație fizică și sport al semnatarului acestor rânduri, antrenamentele specifice pentru jocurile de baschet și handbal, precum și orele pe specific de atletism și gimnastică fiindu-mi vii în memorie, ca și competițiile la fotbal organizate între clase.

Vi-l prezentăm pe profesorul Ștefan Petrea în mai multe ipostaze, alături de alți profesori colegi la Liceul IL Caragiale, fotografii preluate de pe grupul de facebook al Liceului Ion Luca Caragiale Ploiești Alumni.

De la stânga la dreapta, primul rând: Prof. Predescu, Cecilia Dobrescu Rusu, prof. de sport Mircea Simeon, Olga Petrescu (Chimie), Crina Bercovici Loghin, Elena Ciudin (Geografie), Dan Costineanu (cel care oferă explicațiile), Maria Popescu (Matematică). Rândul doi, de la stânga: Sorinel Rusu, Puiu Cati Chiorean, Costică Ținu, Ștefan Petrea, Emil Iordache, Irinel Dobre, Marian Bratu 

Prof. Ștefan Petrea, în spatele prof. Olga Petrescu