A venit momentul s-o bată Petrolul, din nou, pe CS Balotești! Și de data aceasta pe teren neutru, dar acum la Chiajna

Dragos Trestioreanu -

A venit momentul s-o bată Petrolul, din nou, pe CS Balotești! Și de data aceasta pe teren neutru, dar acum la Chiajna

Primul meci amical al nou-promovatei în Liga a II-a, Petrolul, din mandatul lui Leo Grozavu, antrenorul principal instalat vara aceasta, s-a desfășurat pe fosta arenă Conpet, la Strejnicu, cu două zile înaintea deplasării în cantonamentul din Slovenia. A fost 2-0 pentru „lupi”, după un autogol al căpitanului ilfovenilor, Marciuc, respectiv o… jumătate de autogol, la mingea respinsă de către un fundaș advers în abdomenul lui Saim Tudor, de unde a ricoșat în plasă! De atunci și până azi, la ora partidei de pe sinteticul de la Chiajna, găzarii nu au mai bătut decât o trupă de Liga a III-a, noul Rapid București, în ultimul amical!

Plecați la Terme Čatež, petroliștii au avut parte, la fața locului sau în vecina Croație, de patru jocuri-test, trei fiind pierdute, iar unul, terminat la egalitate. Mai neplăcut, fiindcă totuși adversarele sunt combatante de prim eșalon din țările lor, a fost că – în tot cantonamentul – „galben-albaștrii” nu au punctat decât de două ori! De fapt, doar o dată, la o fază fixă, prin Antoche, cealalată reușită fiind tot un autogol, ca și la Strejnicu! La întoarcerea acasă, a venit și un alt succes, cel în dauna Rapidului, doar grație unui singur gol, al lui Arnăutu, din acțiune. Cum primul duel oficial din al doilea eșalon secund, 0-0 pe arena Ilie Oană, cu Sportul Snagov, s-a terminat fără vreo reușită, remiza albă i-a pus pe gânduri iar pe fanii Petrolului, echipă care a înregistrat un bilanț „combinat” de două victorii, două remize și trei eșecuri, cu doar 3 goluri înscrise, în șase meciuri amicale și unul oficial!

În acest context, astăzi, pe arena Concordia, din Chiajna, tot pe teren neutru, Sebastian Ghinga și coechipierii săi trebuie neapărat s-o învingă, din nou, pe CS Balotești, pentru a bifa prima victorie oficială din ediția 2018-2019 a campionatului Ligii a II-a. Chiar și fără Antoche (în recuperare după o fisură de peroneu), Ciocâlteu (suspendat etapa aceasta pentru cartonașul roșu primit în cea dintâi rundă), în locul lui intrând ca titular, azi, Danci, și cu Plamadă (ușor accidentat pe parcursul meciului cu Snagovul) pe bancă, Petrolul este favorită, susține toată lumea, Baloteștiul neavând un lot care să le poată face față „lupilor” nici acum, într-un joc oficial. Iar asta mai ales în condițiile în care, mai mult ca sigur, trupa ploieșteană va fi susținută de foarte mulți fani, cărora li s-a alocat o întreagă peluză la Chiajna, intrarea la meci făcându-se pe baza unor tichete gratuite, care au fost eliberate de casele de la „Ilie Oană” și de fan-shopul din apropierea acestora. O altă noutate față de jocul cu Snagovul, Nica în locul lui Lambru, pe lista jucătorilor de schimb. Iată și primul „11”: Tordai – Olaru, Ghinga, Cazan, Țigănașu – Chindriș – Danci, Herea – Popescu, Arnăutu, Grecu. Pe bancă sunt portarul Isvoranu (obișnuit cu arena și gazonul sintetic, el apărând ceva vreme buturile Concordiei 2 Chiajna) și jucătorii de câmp Plămadă, Velisar, Neziri, Saim Tudor, Cruceru și Nica.

CS Balotești a testat în vacanța de vară și doi fotbaliști prahoveni, Catană (fost la FC Petrolul) și Răileanu (ex-Astra Giurgiu), dar au ajuns ulterior… adversari la dvizionarele C Gloria și, respectiv, Metalul, ambele din Buzău. Trupa antrenată de-acum de Emil Ursu, care l-a secondat în mare parte din campionatul trecut pe Ion Moldovan la… Concordia Chiajna, părându-se că ar deveni chiar echipa secundă a celei din urmă, după renunțarea la „satelit”, se va baza pe același nucleu de jucători din sezonul precedent, cu portarii Iordan și Fulga, fundașii Marciuc și Flămânzeanu, mijlocașii Filip și Gojnea și atacanții Paraschiv și Neagu. Odată cu plecarea fraților Herea, Claudiu chiar la Petrolul, ilfovenii nu mai au nume importante în efectiv și au debutat cu stângul în campionat, 0-2 pe terenul echipei FC Argeș Pitești. Pe „Nicoale Dobrin”, Ursu a avut la dispoziție doar cinci rezerve, față de cele șapte prmise de regulament!

Revenit mai în atenție, arbitrului vâlcean Cătălin Buși i s-a înredințat conducerea confruntării de la Chiajna dintre CS Balotești și FC Petrolul, olteanul urmând a fi asistat la cele două linii de către un ardelean, Tunyogi Ferencz (Zalău), și un dobrogean – Florin Iacob (Constanța), ciudat fiind că al patrulea membru al brigăzii, Marius Chițu, din Târgoviște, a avut același rol și la partida… Petrolul – Sportul Snagov, din urmă cu șase zile, de pe arena Ilie Oană! Observatorul de joc va fi tulceanul Petre Badea, iar cel de arbitraj, Vasile Bratu, fost central de prim eșalon, din Amara, dar stabilit de ceva vreme în reședința județului Ialomița, Slobozia.

Foto: www.fcpetrolul.ro