A venit și spectacolul, la Petrolul ’52! Și cu statistica stau din ce în ce mai bine „lupii”! Trei etape la rând pe locul 1, în ierarhia L2 – o bună continuare a unui debut un pic oscilant, și cu un eșec

Dragos Trestioreanu -

A venit și spectacolul, la Petrolul ’52! Și cu statistica stau din ce în ce mai bine „lupii”! Trei etape la rând pe locul 1, în ierarhia L2 – o bună continuare a unui debut un pic oscilant, și cu un eșec

Chiar dacă ACS Petrolul ’52 Ploiești fusese lider în ultimele două etape, fără a o lua în calcul pe cea de-a noua, desigur, chiar dacă stătea foarte bine și cu atacul, și cu defensiva, chiar dacă duminică, 3 octombrie 2021, înaintea meciului contra nou-promovatei CSC Șelimbăr 1.599, venea după șase victorii consecutive, în singurul tur al sezonului regular din L2, chiar dacă juca pe arena Ilie Oană, absența a trei titulari de bază, Meijers, Vajushi și Diarra, piese importante până în momentul diverselor accidentări, îmi inspira un sâmbure de nesiguranță a continuării parcursului fără egal, raportat la precedentele trei ediții ale competiției.

Dar, „bagheta” lui Nicolae Constantin a făcut miracole: un 3-0 (1-0), după trei bare, la 0-0, a patra închizând „balul” să zic așa, doi atacanți din primul „11”, Jarovic și Măzărache, au punctat pentru prima oară îmbrăcând echipamentul Petrolului ’52, în campionat, iar Țicu a ținut să nu plece în Spania, cu România „U 21”, pentru turneul de două meciuri internaționale – denumit „Marbella Friendly Match Week” contra Suediei „U 20”, respectiv Mexicului „U 21”, fără să ofere un cadou suporterilor, golul de 3-0 mai precis! Per ansamblu, trupa lui Nae Constantin – una care are nedrept de puțini fani în tribune și peluze, chiar și acum, de ce oare?!? – a făcut, de data asta, și spectacol, bucuria simpatizanților, mai mulți… în fața micilor ecrane! După acest 3-0 sec, care putea fi și 5-1, și 6-1, și 7-1, și cine știe mai cât, a vedea ziși petroliști că nu mai vin la stadion este deja nu numai un nonsens, ci și un mult prea mare semn de întrebare! Păi, ori e pasiune, ori e… interes?

Tehnicianul „lupilor” a mizat de la început pe doi dintre jucătorii care punctaseră etapa trecută, la Dej, la acel 3-1, pe Constantinescu lăsându-l iar pe bancă. Dar, după cum acesta a irosit, personal sau din cauza individualismului, destule oportunități de a marca în întreaga repriză secundă, opțiunea băncii tehnice a fost pe deplin justificată. Acum, poate pentru prima oară, l-am văzut pe altfel fragilul Bratu luptându-se „la baionetă” cu experimentatul și mai puternicul Tătar, „under”-ul ploieștean meritând chiar o bilă albă, chiar dacă în atac nu prea a mai contat ca în alte jocuri. E important că s-a supus pe deplin strategiei stabilite de către A1! În creștere de formă – assist și gol, în Ardeal, runda precedentă -, Pană chiar a meritat să fie titularizat, dintre centrările sale una a fost exploatată, prin detentă și precizie, cu capul, de către germano-bosniacul Jarovic. Dacă tot a „spart gheața”, se așteaptă de la vârful de atac confirmarea meciului de excepție din ultima zi a week-end-ului. Ca și de la Măzărache, vitezistul părând însă a se sufoca după desele sale curse pe extremă, devenite deja „marcă înregistrată”. A ajuns să ceară, pe cale de consecință, înlocuirea, cam de prin minutul 60! Și a fost la fel, nota bene, și în alte partide!

De ce a câștigat Petrolul ’52 cu 3-0? Foarte simplu: a întâlnit o echipă, cea din Șelimbăr, care chiar a încercat să joace fotbal, beneficiind de fotbaliști cu prezențe mai mult sau mai puține în primul eșalon, precum Vodă, Vișa, Crișan, Tătar, Neacșa, Curtean, Cârstean, ex-petrolistul Ciocâlteu și ultimul sosit în tabăra oaspeților, africanul Yameogo, ex-Chindia Târgoviște, familiarizat, deci, cu gazonul de pe „Ilie Oană”. Ca și brașoveanul cu domiciliul Ciocâlteu, de altfel. „Roș-albii” au vrut să joace frumos, au reușit, dar singura lor ocazie cu adevărat foarte mare a fost rezolvată, excelent, de Avram, în repriza secundă, mai spre final, în fața fostului coechipier mai sus-menționat. Una peste alta, CSC Șelimbăr 1599 va fi o „nucă” tare pentru oricare dintre viitoarele sale adversare. Acum, a venit după patru partide fără eșec, două succese, urmate de tot atâtea remize, și nu ar fi exclus ca ulterior duelului de la Ploiești să revină la aceeași serie, de ce nu? Cu Petrolul ’52 în forma de-acum, chiar că era imposibil să se fi sperat chiar și la un punct!

Peste două săptămâni, nu se știe încă ziua exactă, Țicu – întors de la echipa națională de tineret „U 21” – și coechipierii lui, poate printre ei și cei trei absenți contra trupei lui Eugen Beza, de care am amintit la începutul cronicii, vor oferi replica unei alte nou-promovate, a treia consecutivă, FC Brașov, pe stadionul de la poalele Tâmpei. Antrenată de fostul tehnician al echipei FC Buzău, Ilie Stan, ex-Corona are evoluții oscilante și este astfel o echipă care poate fi învinsă de către un lider care nu a pierdut, decât accidental, un singur meci, și acela în deplasare. A fost unicul dintre cele nouă bifate până în prezent. Sunt șanse mari astfel de a se bifa și a opta victorie consecutivă, înaintea unor jocuri ce vor deveni tot mai dificile. Iar cum, până în prezent, s-au câștigat toate confruntările cu așa-zisele „echipe mici”, în fapt marea problemă din ultimele trei sezoane, încă una la fel ar fi foarte bună, fără discuție. În altă ordine de idei, revenind la rezultat, acest 3-0 a fost posibil și pentru că, în premieră absolută în această ediție de campionat, arbitrajul a fost ireporșabil! Centralul covăsnean Cristian Moldoveanu a meritat toate laudele, fiind destul de bine ajutat și de la cele două margini, așa cum se zice în jargon. Îi prevăd arbitrului un viitor frumos, dacă va continua însă numai pe aceeași linie!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)