Absolut de neînțeles atâta ură împotriva a două campioane ale României, Petrolul și CSU Asesoft

Redactia -

Absolut de neînțeles atâta ură împotriva a două campioane ale României, Petrolul și CSU Asesoft

Abia s-a așteptat, parcă, reținerea edilului șef al Ploieștiului, pentru ca media centrală să redeschidă frontul de luptă în urbea lui Caragiale. Venită imediat după decizia de control judiciar asupra deputatului Sebastian Ghiță, anchetarea și a primarului Iulian Bădescu a semănat – folosind termeni sportivi – cu ridicarea mingei la fileu pentru „combatanții” anti-Petrolul&CSU Asesoft (foto jos, respectiv sus; www.fcpetrolul.ro și www.csuasesoft.ro, Cătălin SOARE). Două domnișoare – așa cred că pot să le numesc, pentru că nu și-au schimbat numele de ani buni – jurnaliste la „Gazeta sporturilor” și-au folosit editorialele drept armă împotriva a două cluburi campioane ale Românei și câștigătoare și de alte trofee, printre care unul chiar la nivel internațional, adjudecat de echipa de baschet. Mai întâi, într-un exces de sinceritate, demn mai curând de un suporter al rivalelor, domnișoara Oana Dușmănescu și-a recunoscut antipatia față de Asesoft, considerând-o o grupare artificială, care și-a clădit palmaresul exclusiv pe banii finanțatorului mai sus-amintit. Deși le recunoaște performanțele „alb-albaștrilor” din lumea sportului jucat la panou, cam rara avis în această disciplină, domnișoara Dușmănescu o ține una și bună că acest club nu are tradiție. Ce dacă în ultimii 11 ani a câștigat de 10 ori campionatul, de șase ori Cupa României și o dată FIBA Europe Cup, dânsei nu-i place de trupa din Ploiești și pace! OK, ai un dinte contra omului cu banii, deși – ca jurnalist – nu ai voie să fii subiectiv, dar cu echipa, cu jucătorii ei, de ce? Ar fi trebuit să evolueze pe bani puțini? Ori o fi păcat că nu există o campioană din București? Ori alta din provincie, dar cu tradiție? Păi, joacă tradiția sau baschetbaliștii? Judecând așa, Real Madrid și Barcelona nu ar mai avea voie să fie în veci campioane ale Spaniei, pentru că au parte de foarte mulți bani!

CSU_Asesoft_tur_2014-2015Profitând de problemele cu justiția ale lui Bădescu, „sare la cap” – folosind jargonul fotbalistic – și domnișoara Maria Andrieș, luptătoare mare și mai veche împotriva sponsorizării sportului de către municipalități. De parcă, România ar fi Statele Unite, Rusia sau China, cu sute de… miliardari pe metru pătrat. E România, stimată domnișoară Andrieș, oameni de afaceri potenți nu zic că-i numeri pe degete, dar nici nu cresc în pom. E firesc ca administrațiile locale să mai dea bani și la sport. Asta pentru că o fac pentru cei care îi sporesc imaginea. Și, da, CSU Asesoft și Petrolul – vreți, nu vreți – au făcut imagine Ploieștiului. Pentru o jurnalistă, altfel cu har la scris, ca dumneavoastră ar fi trebuit să știți că, în fotbalul autohton, poate și în baschet, nu există patroni în sensul adevărat al cuvântului, ci doar creditori. Deci, la noi, este încă o lume – hai să-i zic – originală. Cei care împrumută cluburile nu au o potență financiară într-atât de mare încât să refuze o premiere de performanță. Un ban în plus, adică, de la comunitatea locală, fericită pentru momentele de încântare și mândră de reușitele trăite pe stadion sau în sală. Când vom ajunge măcar la jumătate din nivelul economic al țărilor-motor ale Uniunii Europene, atunci evident că putem „trage de urechi” municipalitățile că-și premiază reprezentanții din sport, cii nu se orientează spre alte domenii, aflate mai în nevoie. Nu-i însă nici momentul, cum nici nu-i cazul acum.

FC_Petrolul_tur_2014-2015_micaDeși condeiul le este un aliat numai bun, din nefericire cele două domnișoare îl folosesc pentru defularea antipatiilor personale. Cel puțin, așa ne apar editorialele dumnealor. Drept unele care emană ură pe față împotriva a două echipe de care ploieștenii sunt mândri. Nu încercați să credeți altceva, pentru că nu veți putea simți niciodată la fel ca ei. Ne-am născut și trăim cu aceste echipe, le iubim cu patimă și avem convingerea că ne primim înapoi, prin performanțele lor, dragostea. Dacă aveți ceva cu Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu, măcar impuneți-vă răbdarea de a se pronunța justiția. La fel și în cazul celor trei membri ai Consiliului de Administrație al SC FC Petrolul. Așa ar fi corect, stimate domnișoare, nu să vă grăbiți să vă substituiți instanțelor de judecată și să dați deja verdicte inapelabile. Dacă au făcut fapte dincolo de lege, cu toții vor plăti, dar ce aveți cu echipele, ce aveți cu Ploieștiul, ce aveți cu noi, cei care iubim Petrolul și Asesoftul?

Nu mai vorbesc de postul de televiziune Realitatea, cel care publică pe siteul său că primarul orașului a luat mită de 300.000 de euro, iar mai jos, ca să acopere minciuna, scoate din textul comunicatului DNA sumele reale pretinse și încasate, mai mici cu sute de mii de euro! Ce presă faceți, domnișoarelor și domnilor?! Se numește mai degrabă denaturare și manipulare!