Accident: Cisternă plină cu carburant era să provoace „apcalipsa” la Comarnic

Daniel Dimache -

Accident: Cisternă plină cu carburant era să provoace „apcalipsa” la Comarnic

Azi dimineaţă, la ora 02.52 a avut loc un accident rutier în pe DN1, în oraşul Comarnic: o cisternă încărcată cu 23 tone de motorină şi 11 tone de benzină a intrat în şanţ şi a doborât un stâlp electric. Din fericire, doar capul tractor a fost avariat. Nu au existat scurgeri de carburanţi. Deşi maşina arată destul de „mototolită”, şoferul nu este rănit.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova a intervenit rapid pentru a preîntâmpina producerea unor complicaţii: pompierii au acţionat pentru asigurarea măsurilor specifice.

Societatea proprietar al cisternei a fost solicitată să ia măsuri pentru degajarea drumurlui şi rezolvarea situaţiei.

La acest moment, la Comarnic a sosit un cap tractor și se încearcă tractarea maşinii avariate. În funcție de rezultat se decide transvazarea (transferul) sau nu a combustibililor transportaţi.

Având ca vedere că a fost afectat și un stâlp de alimentare cu energie electrică, consumatorii din zonă au fost afectaţi. Din informațiile puse la dispoziție operatorul de energie electrică se pare că avaria a lăsat fără alimentare cu energie electrică circa 100 de consumatori, acţionându-se pentru remedierea situaţiei.