Accident între un TIR şi un microbuz în Vălenii de Munte. A fost nevoie de intervenţia pompierilor

Mihai Ciobanu -

Accident între un TIR şi un microbuz în Vălenii de Munte. A fost nevoie de intervenţia pompierilor

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

     17.06.2015, ora 06:32 – asigurare zonă accident rutier
În orașul Vălenii de Munte, b-dul Nicolae Iorga ,  echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru asigurarea zonei la un accident rutier produs între două autovehicule (un autotractor cu semiremorcă și un microbuz).

 17.06.2015, ora 10:27 – asigurare zonă accident rutier
În municipiul Ploiești – DN1, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de descarcerare pentru asigurarea zonei la un accident rutier produs între două autovehicule (un autotren cu semiremorcă și un autoturism).

    17.06.2015, ora 11:10 – distrugere muniție
În comuna Bucov, sat Pleașa, echipa pirotehnică s-a deplasat pentru a distruge un element de muniție descoperită în albia râului Teleajen. A fost identificată și ulterior distrusă  o bombă de aviație exploziv brizantă, de 250 kg.

   17.06.2015, ora 13:32 – degajare persoană decedată
În municipiul Câmpina, str. Ecaterina Teodoroiu, un echipaj de pompieri a acționat pentru deblocarea ușii unui apartament și degajarea unei persoane găsită spânzurată în baie. Bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost declarat decedat de către echipajul SAJ.

     17.06.2015, ora 17:35 – asanare muniție
În comuna Păulești, sat Găgeni, echipa pirotehnică s-a deplasat pentru asanarea a două grenade de mână antitanc. Elementele de muniție au  fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

 18.06.2015, ora 04:10 – incendiu vegetație uscată
În municipiul Ploiești, str.Smârdan, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială  de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată.
A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 100 mp.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spații deschise.

Echipajele SMURD au intervenit în 23 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.