Gazeta de Prahova

Accident pe DN 1 la Băneşti cu 22 de persoane implicate

Știri

Daniel Dimache

Vineri, după amiază, a avut loc un accident grav pe DN 1, în localitatea Băneşti. Un microbuz care făcea curse de călători pe ruta regulată Floreşti – Câmpina, plecat din cel de-al doilea municipiu al judeţului, a intrat în coliziune cu o autoutilitară. Din primele verificări, microbuzul nu ar fi păstrat distanța față de autoutilitară care circula în faţa sa, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. În urma incidentului, traficul pe DN 1 a fost dirijat pe sensul de urcare, iar zona s-a umplut cu persoanele coborâte din microbuz, accidentate şi bulversate.

În accident au fost implicate 21 de persoane aflate în microbuz şi şoferul autoutilitarei. Imediat la faţa locului au sosit echipajele poliţiei rutiere şi cele ale ISU Prahova: pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, o autospecială de lucru cu apa și spumă și o ambulanţă Smurd. Echipajele de salvatori sosite la locul evenimentului au evaluat medical starea fiecărei victime şi au stabilit măsurile care se impuneau. Şase persoane au fost asistate medical, iar dintre acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, de la Spitalul Judeţean, o femeie în vârstă de 32 ani, un bărbat de 23 ani şi un copil de 8 ani, împreună cu mama sa.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline