Acelaşi necaz ca şi la Lara: primul meci din stagiul de la Belek a fost împiedicat să se desfăşoare din cauza ploii torenţiale

Redactia -

Curat ghinion pentru echipa de fotbal din Liga I, Petrolul Ploieşti, în ceea ce priveşte disputarea primului meci-test din cele două stagii de pregătire şi jocuri din Turcia. Ca şi la Lara, în cel dintâi cantonament din Antalya, când o furtună a făcut impracticabil terenul, înaintea confruntării cu Slaven Belupo, şi vineri seară, la Belek, arena Susesi a fostTeren_inundat_si_in_ploaie_torentiala_Susesi_Belek_8.II.2013_telegrama.ro inundată (foto stânga; www.digisport.ro), iar testul cu NK Maribor nu a mai putut avea loc, din cauza intemperiilor (foto dreapta; www.telegrama.ro). Dacă, acela cu croaţii a fost anulat, contra slovenilor se speră a se juca sâmbătă, de la ora 11.00. Însă, evident, doar dacă va permite vremea, fiindcă aseară continua să toarne cu găleata. Postul de televiziune DigSport a anunţat deja că nu va mai transmite partida amicală de sâmbătă, aceasta fiind de fapt singura inclusă în grila sa, din programul petroliştilor. Cum „DigiSport” a scris, pe propriul site, că întâlnirea dintre Petrolul şi Maribor ar fi fost mutată sâmbătă, la 16.00, dacă se va organiza cu cinci ceasuri mai devreme, ar avea timp de o transmisie „live”, meciul Stelei, cu Jablonec, urmând să înceapă la 19.30. De altfel, după acest test, echipa „Digi” va părăsi Turcia, odată cu plecarea de acolo a ţintei sale cu numărul 1, trupa lui Laurenţiu Reghecampf!

Pentru a nu se pierde timpul degeaba, Cosmin Contra şi-a scos jucătorii pe un teren alăturat celui central, din complexul Susesi, şi a comandat un antrenament preponderent fizic, întins pe durata a 60 de minute, potrivit www.fcpetrolul.ro. Acelaşi site al clubului găzarilor a anunţat că lui Laurenţiu Marinescu şi coechipierilor săi li s-a mai antamat un joc-test, pe 13 februarie, în compania unei formaţii de prim eşalon din Muntenegru, FK Zeta Golubovci. Reamintim că, în afara acestuia şi eventual al celui cu NK Maribor, petroliştii mai au în program încă trei – cu MFK Kosice (Slovacia), pe 11 februarie, cu Litex Loveci (Bulgaria), pe 14 februarie, şi cu Steaua Roşie Belgrad, pe 17 februarie. Astfel, fanii din ţară ai „lupilor” îşi vor putea revedea favoriţii, mai mult ca sigur, direct în etapa a XX-a, la Galaţi, în confruntarea cu Oţelul, din 24 februarie 2013. Desigur, nimănui nu-i convine că se va întâmpla aşa, dar dacă negocierile cu „DigiSport” nu au avut finalitatea dorită, asta este situaţia. Se pune răbdarea în cui, cum se zice, până aproape de finele lunii în curs, adică până peste 15 zile.