Aceste aplicații populare vă epuizează bateria mobilă. Cum puteți evita asta?

Daniel Dimache -

Aceste aplicații populare vă epuizează bateria mobilă. Cum puteți evita asta?

 

Saltul de la telefoanele mobile fără conexiune la Internet la smartphone-urile actuale a fost enorm și a permis conectarea oamenilor on-line din orice colț al planetei. Deși nu totul a fost pozitiv, au rămas în urmă zilele în care bateria dura și o săptămână.

 

În prezent, bateria de telefoane mobile cu mai mult de doi ani durează mult mai puțin decât o baterie proaspătă din fabrică. Avându-l acasă, smartphone-ul devine aproape un telefon fix, conectat toată ziua cu cablu. La vârsta terminalului, trebuie să adăugăm existența unor aplicații care, atunci când rulează în fundal, consumă baterie.

 

Telefoane – descoperă ofertele eMAG

 

Aceste aplicații accesează camera, conexiunea Wi-Fi sau sistemul de notificare, chiar dacă nu utilizați telefonul și fără să fiți conștient, deoarece implicit această utilizare este activată în fundal. Această problemă persistentă atât pe Android cât și pe iOS are o soluție ușoară, deși mai întâi vă vom dezvălui care dintre acestea sunt aplicațiile care prezintă de obicei această problemă.

 

Printre cele care consumă cea mai multă baterie, vom găsi mai multe de la Google, cum ar fi Gmail, Google Chrome, YouTube Music, Waze și multe altele de la Mark Zuckerberg, cum ar fi Facebook, Messenger și WhatsApp. La fel, Amazon Alexa și Uber sunt, de asemenea, în acest top zece.

 

Unele companii au efectuat studii pentru a analiza și a indica acele aplicații care îi determină pe utilizatori să depindă de o priză. Acesta este cazul analizei efectuate de compania de stocare cloud criptată, pCloud.

 

Pentru studiu, au fost luați în considerare trei parametri, în primul rând serviciile telefonului la care aplicația are acces (cum ar fi Wi-Fi, geolocalizare sau Bluetooth), apoi procentul de baterie pe care îl consumă și, în cele din urmă, dacă au disponibil modul întunecat.

 

Fitbit și Verizon apar ca regine de necontestat cu un scor de 92%. Acestea sunt urmate de Skype (87%), Facebook (82%), Airbnb (82%), Bigo Life (82%), care este ca un Twitch de origine chineză, Instagram (79%), cea mai importantă aplicație de dating Tinder (77%) și Bumble (77%), Snapchat (77%), WhatsApp (77%), Zoom (77%), YouTube (77%), Booking.com (77%), Amazon (77%), Telegram ( 77%), Grindr (72%), Likee (72%) care seamănă cu Tik Tok, și LinkedIn (72%).

 

Telefoane – idei de shopping

 

După cum puteți vedea, rețelele sociale, care permit să ruleze 11 funcții suplimentare în fundal, cum ar fi camera foto, Wi-Fi, locația și microfonul, și serviciile de streaming live domină lista alături de rezervările de călătorii și hoteluri și aplicațiile de dating.

 

Cum puteți evita asta?

 

Mai întâi, încercați să închideți aplicațiile care funcționează în fundal, pentru a face acest lucru, accesați Setări telefon, căutați aplicații active și faceți clic pe Finalizare în fiecare aplicație. Pentru a vedea ce aplicații specifice consumă bateria telefonului, accesați Setări, căutați Baterie.

 

De asemenea, puteți dezactiva ecranul pentru a nu porni de fiecare dată când există o notificare, Bluetooth, GPS sau Wifi dacă nu îl utilizați. Rețineți, de asemenea, că toate telefoanele mobile au un mod de economisire a energiei, care ajustează toți parametrii pentru a optimiza utilizarea bateriei.

 

Importanța încărcărilor scurte

 

Din fericire, există mai multe metode utile care ne vor permite să prelungim durata de viață a bateriilor telefoanelor noastre. Vă oferim câteva sfaturi simple care vă vor ajuta foarte mult.

 

Recent ne-am întrebat dacă este adecvat să încărcăm bateria telefonului mobil fără a fi descărcată complet, deoarece există credința că, pentru o autonomie și o durată mai mari, este mai bine să o descărcați complet pentru a o reîncărca mai târziu. Cu toate acestea, în realitate ar fi o credință greșită.

 

După cum spun mulți experți, idealul este să reîncărcați telefonul din când în când pe tot parcursul zilei, deoarece va contribui pozitiv la prelungirea duratei de viață a bateriei.

 

Aceasta înseamnă că nu este necesar (și nici recomandat) să așteptați ca smartphone-ul să se oprească din cauza lipsei de bateerie și apoi să îl reîncărcați sută la sută. Dimpotrivă, este mai bine să reîncărcați bateria de la 40 la 80 la sută, sau 30 la 70 la sută, de exemplu. În acest fel, ne vom asigura că diferitele celule ale bateriei noastre rămân într-un mediu optim.