Acţionarul Daniel Capră aduce lămuriri cu privire la contractul absentului congolez

Redactia -

Prezent la complexul olimpic de la Izvorani, la meciul de futsal dintre staff-ul clubului şi selecţionata jurnaliştilor prahoveni, acţionarul SC FC Petrolul, Daniel Capră (foto; www.fcpetrolul.ro), totodată şi director general al clubului, a răspuns solicitării www.gazetaph.ro să aducă lămuriri cu privire la contractul lui Jeremy Bokila, fotbalistul congolezo-olandez care nu s-a prezentat la pregătirile echipei sale şi despre care se spune că ar fi dorit de Gigi Becali la Steaua. În afară de amănuntele deja cunoscute, cum că Bokila a semnat un angajament până la data de 31 iunie 2013 – clubul plătind pentru el deja suma de 100.000 de euro – şi are clauză de cumpărare definitivă de 200.000 de euro, care să fie activată până la 31 martie 2013, Dan Capră a precizat că, până la această din urmă dată, nu este obligatorie şi plata sumei mai sus-menţionată.

Astfel, acţionarul a spus că, până la finele lui martie, trebuia dat doar acordul scris şi semnat că SC FC Petrolul îl va achiziţiona pe fotbalist, opţiune care devine astfel obligatorie. În schimb, cei 200.000 de euro pot fi plătiţi până în ultima zi a contractului de împrumut, scadent la sfârşitul lunii iunie. Dacă, în urma activării acestei clauze, clubul nu va vira banii până la data stabilită, va pierde jucătorul, dar va fi obligat totuşi să achite suma respectivă de bani. Totodată, dacă plata se va mai face mai devreme, atunci va intra în vigoare noul contract, întins pe doi ani, situaţie în care găzarii pot face ce vor cu Jeremy Bokila, inclusiv să-l transfere, contra cost, la un alt club. Deci, fără acordul Petrolului, nimeni  nu-l poate achiziţiona direct pe fotbalistul african având şi cetăţenie olandeză.

În urma refuzului golgheterului să revină la Ploieşti, ca şi vizavi de întârzierea sosirii lui Manasse Ruben Enza-Yamissi, antrenorul Cosmin Contra a declarat, pentru postul de televiziune DigiSport, că „Mircea Rednic s-a întâlnit cu Bokila şi l-a întrebat dacă nu vrea să se ducă la Standard Liege. Dar toată lumea trebuie să înţeleagă faptul că atacantul este al nostru până în vară, iar apoi, până pe 31 martie, putem activa opţiunea de cumpărare. Nu este normal ca noi să creştem un fotbalist şi alţii să-l ia pe degeaba. Cine îl doreşte trebuie să plătească suma pe care o va fixa clubul. Bokila şi Manasse trebuie să îşi ceară scuze faţă de toţi colegii lor, care au aceleaşi responsabilităţi şi s-au prezentat la reunire. Ambii trebuie să îmi demonstreze că merită să joace la Petrolul şi că sunt aceiaşi fotbalişti care au plecat în vacanţă”.

Duminică, 20 ianuarie 2013, a luat sfârşit primul stagiu de pregătire al „lupilor”, cel axat pe pregătire fizică mai ales, jucătorii relaxându-se seara la un film, într-un cinematograf din apropierea hotelului Olimpic. Luni s-a mers la INMS Bucureşti pentru vizita medicală, după care s-a primit liber, tot lotul întorcându-se la Izvorani seara, pentru a pleca a doua zi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Ode la Otopeni. După un zbor de circa 60 de minute până la Istanbul şi o pauză, acolo, de două ore, se va continua drumul spre Lara, unde se va ajunge spre seară. La hotelul Miracle Resort, Laurenţiu Marinescu şi coechipierii lui vor sta pe perioada celui dintâi cantonament de meciuri-test şi pregătire, fiind stabilite deja trei dintre cele patru meciuri-test: cu Slaven Belupo (Croaţia), pe 26 ianuarie, FK Simurq Pesakar (Azerbaidjan), pe 31 ianuarie, şi pe 2 februarie  cu Shandong Luneng (China, prima ligă), echipă antrenată de către Radomir Antic, fost tehnician al lui Cosmin Contra la Atletico Madrid. După o scurtă revenire acasă, petroliştii se vor întoarce în Antalya, de data aceasta la Belek – pentru un alt stagiu de jocuri. De subliniat că, dacă – la începutul acestei luni – se anunţase că televiziunea DigiSport va transmite în direct şapte dintre cele opt meciuri ale Petrolului de la Lara şi Belek, numărul acestora s-a redus, numai cinci urmând a fi preluate. Este posibil să fie vorba despre unul din cel dintâi stagiu şi de toate patru – din al doilea. Din efectivul care va pleca în Turcia fac parte şi brazilienii recent transferaţi pentru doi ani şi jumătate, Renan da Silva şi Romario Santos Pires, dar şi francezul fost la Clermont Foot Auvergne, Florent Sauvadet, care va continua să fie testat acolo.