Acţiune de amploare a poliţiei pentru descurajarea vitezomanilor

Redactia -

Acţiune de amploare a poliţiei pentru descurajarea vitezomanilor

Poliția Română continuă acțiunile în trafic pentru salvarea de vieți și creșterea gradului de siguranță rutieră. Ieri, aproape 1.400 de polițiști au acționat la nivel național, pe principalele tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi.

În cea de-a doua zi a acțiunii demarate la data de 20 februarie a.c., aproape 1.400 de polițiști de la rutieră și ordine publică au acționat, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, depistarea celor care comit abateri la regimul rutier, precum și pentru asigurarea fluenței traficului rutier.

Activitățile derulate în trafic de Poliția Română, în perioada 20-22 februarie a.c., au ca scop salvarea de vieți, viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave pe drumurile publice, informează Poliţia Română.

În urma activităților desfășurate, la data de 21 februarie ac., polițiștii au constatat 6.630 de abateri la regimul vitezei, în 131 de cazuri fiind reținut permisul de conducere, pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km./h.

Sunt monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, ieri fiind folosite 457 de aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în ‘cascadă’. De asemenea, polițiștii au o prezență activă în trafic, măsurile pe care le iau având ca obiectiv creșterea gradului de siguranță rutieră.