ACS Petrolul ’52 a anunțat că va participa la licitația pentru mărci, de la sfârșitul lunii octombrie 2021. Echipa este pe locul 1; se va termina cu scandalul? Sau va continua cel cu presiunea asupra asocierii cu primăria?

Dragos Trestioreanu -

ACS Petrolul ’52 a anunțat că va participa la licitația pentru mărci, de la sfârșitul lunii octombrie 2021. Echipa este pe locul 1; se va termina cu scandalul? Sau va continua cel cu presiunea asupra asocierii cu primăria?

Astăzi, 15 octombrie 2021, la numai o zi după ce a făcut cunoscută situația financiară actuală de la ACS Petrolul ’52 Ploiești și a făcut public și certificatul fiscal cu valoare zero al datoriilor, eliberat de ANAF, președintele executiv Costel Lazăr (foto mijloc) a mai făcut un anunț mult așteptat de către suporteri: s-a decis de AGA participarea la licitația mărcilor, organizată de către primărie.

Iată ce a spus Lazăr: „Discuțiile pe această temă (n.r. – a participării la licitație) au fost foarte scurte, iar concluzia membrilor Asociației (n.r. – cei ai AGA ACS Petrolul ’52) a fost clară. Vom participa la această licitație și ne dorim să obținem dreptul de folosință al mărcilor Petrolul, pentru că Asociația noastră este singura îndreptățită să poarte această denumire, iar echipa este unanim recunoscută ca fiind Petrolul! Sperăm să rezolvăm cât mai repede situația mărcilor, astfel încât să ne putem concentra pe obiectivul ce îl avem de îndeplinit și pe care îl doresc realizat toți susținătorii noștri, anume promovarea în primul eșalon”. De subliniat că, la ședința de licitație de la primărie, progreamată pe 28 octombrie, vor participa, din partea clubului găzarilor, președintele executiv Costel Lazăr, vicepreședintele executiv Octavian Grigore și unul dintre membrii Comitetului Director și al AGA, Ion Cojocaru.

Evident, nu trebuie trecut prea repede peste acest anunț al șefului Executivului clubului petroliștilor, ci dimpotrivă, merită comentat. Mai întâi, aș pune întrebarea: în eventualitatea, oricum mai mult ca sigură, în care se va câștiga licitația, se va termina, oare, și cu scandalul? Sau va continua, trecându-se la punctul doi de pe „agendă”, asocierea cu Primăria Ploiești, sub forma și în forma propusă de aceasta (primar și Consiliul Local), exprimată în scris sau la diversele întâlniri, de pe la începutul verii și până acum? O altă întrebare ar fi aceea referitoare la numărul de mărci pentru care se va licita: una (FC Petrolul Ploiești), așa cum s-a mai anunțat, sau toate șase aflate în posesia municipalității, precum dorinței suporterilor, exprimată în desele lor intervenții, fie în scris, fie vocale. În condițiile în care clubul mai are o marcă a sa, înregistrată la OSIM, iar dacă ar licita pentru celelalte șase și le-ar obține, cu siguranță că ACS Petrolul ’52 ar ajunge în „Guiness Book of All Records”, ca număr de mărci aflate în posesie! N-i o glumă, ci un fapt absolut autentic și serios!

În sfârșit, o ultimă întrebare care s-ar mai pune este cea cu privire la perioada pentru care se va/vor achiziționa marca/mărcile: un an sau mai mulți? Ideal ar fi pe cât mai mulți s[ fie, pentru a se evita astfel „circul” de la expirarea fiecărui termen minim de folosință a mărcii/mărcilor. Cum staff-ul conducător de la primărie se cam schimbă, la Ploiești, din patru în patru ani, s-ar impune deci, pentru liniștea clubului, încercarea de a licita pentru toate mărcile. Asta chiar dacă șase – de exemplu – vor rămâne închise într-un.. sertar la club, pe toata perioada licitată, fiindcă numai una urmează a fi înregistrată la FRF și/sau LPF. Așa cum am scris mai sus, anticipez că marca aleasă va fi FC Petrolul Ploiești. Se mai poate pune întrebarea de unde bani pentru un termen mai lung? Dacă au fost pentru participarea la licitație, se găsesc și pentru mai mulți ani! Intervalul de timp în care se vor avea în posesie toate mărcile, în liniște și siguranță, ar trebui să fie undeva pe la 20-25 de ani. Numai astfel, cred, ar fi atras și un finanțator potent de afară, pe care, în caz contrar, l-ar putea apuca durerile de cap dacă va trebui să liciteze anual pentru mărcile care ar trebui să fie ale clubului, ci nu mijloc de tranzacționare, an după an, în favoarea municipalității. Sigur, cu mențiunea (condiționarea) neînstrăinării lor și a domiciliului actual al echipei fanion, fără discuție. Să zicem că se va putea și așa, că echipa va fi pe locul 1, că va promova. Atunci, chiar credeți că se va termina cu scandalul, întreb din nou? Personal, nu prea cred, căci aici suntem la… Ploiești, iar în fotbal, și nu numai, dacă-i liniște și pace, mai să nu vină vreun… cataclism!

Foto: www.wikipedia.ro și www.fcpetrolul.ro