ACS Petrolul ’52 a mai rămas fără doi titulari din campionatele trecute. Așa ar fi decis noul antrenor principal! Unul a plecat definitiv de la clubul găzarilor, iar al doilea a fost împrumutat chiar la o contracandidată la promovare!

Dragos Trestioreanu -

ACS Petrolul ’52 a mai rămas fără doi titulari din campionatele trecute. Așa ar fi decis noul antrenor principal! Unul a plecat definitiv de la clubul găzarilor, iar al doilea a fost împrumutat chiar la o contracandidată la promovare!

ACS Petrolul ’52 Ploiești și-a reluat pregătirile în urmă cu aproape trei săptămâni, iar la startul acestora a surprins absența de la primul antrenament de pe arena Ilie Oană a ex-internaționalului de juniori și tineret Ștefan Bărboianu (foto sus, primul din stânga), readus în iarna trecută de la Turris Turnu Măgurele. Iar asta înainte ca echipa din județul Teleorman să anunțe că renunță la a mai participa la meciurile din campionatul Ligii a II-a de fotbal. În fapt, Bărboianu a revenit atunci la FC Petrolul după un sezon întreg la echipa „lupilor” și o altă jumătate bifată la Turris. Așa cum s-a aflat ulterior debutului lui Nicolae Constantin în fruntea staff-ului tehnic actual, prahoveanul intenționa să ofere postul de fundaș dreapta, cel pe care evolua craioveanul, unui „under”. Unul care să se încadreze în prevederile regulamentului FRF pentru ediția care va începe pe 31 iulie 2021. Drept urmare, Nae Constantin i-ar fi spus lui Ștefan Bărboianu (33 de ani) că nu mai are nevoie de serviciile lui – deși, în bunul obicei din fotbalul românesc, tehnicianul nu ținea cont că jucătorul trecut și pe la loturi naționale și cu multe jocuri în primul eșalon mai avea un an competițional de contract! – și i-ar sugera să rezilieze angajamentul avut și pentru campionatul următor.

Neobișnuit să facă scandal, nefiind un fotbalist cu ifose, Bărboianu a acceptat rezilierea, devenind de-acum un jucător liber de contract. Un jucător care are oferte și-o va alege, în curând, pe cea mai bună pentru el. Episodul nedorit nu l-a transformat pe fostul fundaș dreapta al „lupilor” într-un dușman neîmpăcat al celor care l-au tratat nedrept, el fiind victima nemeritată și a unui alt antrenor principal, pe finalul sezonului precedent, de altfel. Dimpotrivă, așa cum a declarat pentru www.gazetaph.ro, „Ploieștiul va rămâne a doua mea casă, iar toată viața voi respecta Petrolul, bucurându-mă că am jucat, în două rânduri, pentru una dintre cele mai frumoase echipe din România și pe unul dintre cele mai elegante stadioane din țară. Într-o zi, îmi doresc să revin pe <<Ilie Oană>> într-o altă postură, dar tot ca petrolist!”.

Al doilea echipier al ACS Petrolul ’52 care nu va mai juca, cel puțin un sezon, la echipa antrenată de către Constantin este fostul internațional „U 21” camerunez Serge Yvan Ekollo Malolo (foto sus, primul din dreapta), mijlocașul ofensiv în vârstă de 22 de ani fiind cel dorit atât de mult de antrenorul Cristian Pustai, atât la Dunărea Călărași în iarna trecută, dar a fost ținut pe loc, deși antrenorul de-atunci al ploieștenilor nu prea îl mai agrea, cât și, acum, la noua echipă FC Buzău. Cea căreia i-a fost concesionat locul în Liga 2 de SCM Gloria Buzău, trupa din județul vecin având drept de promovare în urma noii asocieri cu o firmă privată. Adus, sub formă de împrumut, de la Astra Giurgiu pe 11 februarie 2020, după ce fusese remarcat la mai sus-amintita Dunărea Călărași, un tur de campionat, Ekollo nu a mai avut norocul aici al unor tehnicieni care să îl placă. S-ar părea că și în prezent s-ar fi întâmplat la fel, Nicolae Constantin admițând ca africanul să fie împrumutat – știți clișeul, „să joace mai mult” – chiar la o contracandidată la promovare și la un antrenor care pare a fi fost singurul ce-a știut să îi pună în valoarea calitățile!

Foto: www.fcpetrolul.ro