ACS Petrolul ’52 merge ceas în meciurile amicale din inter-sezon: după victoriile în dauna Tricolorului Breaza și a Farului Constanța, alte două succese, tot fără gol primit, în fața Petrolului 95 Ploiești și a Unirii Ungheni. Au fost bifate 10 reușite în total, de către trupa „lupilor”!

Dragos Trestioreanu -

ACS Petrolul ’52 merge ceas în meciurile amicale din inter-sezon: după victoriile în dauna Tricolorului Breaza și a Farului Constanța, alte două succese, tot fără gol primit, în fața Petrolului 95 Ploiești și a Unirii Ungheni. Au fost bifate 10 reușite în total, de către trupa „lupilor”!

Nu mai puțin de 10 goluri marcate și niciunul primit – acesta este bilanțul primelor patru meciuri amicale din inter-sezon ale ACS Petrolul ’52, echipă lăsată… fără scut pe tricouri, odată cu retragerea mărcilor de către municipalitate, pe data de 18 iunie 2021! În ciuda faptului că au fost obligați să-și acopere, cu o pânză albă, simbolul vechi de când s-a trecut de la CS Petrolul la FC Petrolul, fapt care îi supără mult, explicabil pe deplin, pe suporteri, jucătorii își văd de treabă și au reușit nu numai rezultate bune în amicaluri, sub rezerva că sunt… doar amicaluri, se știe, ci și să se antreneze așa cum trebuie. Cunoscut drept un antrenor care nu vorbește – dar face – mult, Nicolae Constantin are calitatea de a se apropia de sufletul jucătorilor și de a-i determina astfel să-l asculte, iar drept urmare, să dea 100% tot timpul alocat fotbalului. S-a văzut așa ceva și la ședințele de pregătire de până acum, și în partidele-test. E drept că, în privința adversarilor, numai Farul a fost unul de anvergură, restul fiind din eșaloanele patru și trei. Ieri, pe 6 iulie 2021, cu Petrolul 95, grupare care a ratat incredibil, reamintesc, promovarea în L3, „lupii” au marcat trei goluri, toate după pauză. Autorii acestora au fost Saim Tudor, iarăși el, după ce adusese victoria cu trupa de la Breaza, tot în mitanul secund, Alin Boțogan și Valentin Țicu.

Astăzi, 7 iunie 2021, tot în „deplasare”, la Plopeni, de data aceasta,pe arena Gheorghe Șilaev, în compania unei formații foste în Seria a IX-a din L3, Unirea Ungheni, din județul Mureș, Petrolul ’52 – mânată parcă de teama de a înscrie cât mai mult până urmau să se… rupă norii! – a făcut un galop de sănătate, marcând de patru ori până la pauză. A deschis scorul Darius Buia, cu capul, de pe linia careului mic, în urma unei centrări de manual a lui Simon Măzărache, bănățeanul fiind la prima sa reușită la noua echipă. A făcut 2-0, cu un gol de senzație, Mihai Constantinescu: șut din unghi, de la 12 metri, în diagonală, pe sus, în plasa laterală, iar apoi fundașul central olandez Bart Meijers, unul dintre puținii străini rămași la Ploiești, a fructificat printre picioarele portarului advers o schemă la corner. Mai precis, cu execuție din stânga a lui Silviu Pană și o pasă tot cu capul, pe spate, de la prima bară către a doua, a aceluiași Buia. Ultimul gol al celui dintâi mitan a fost bifat tot de către un apărător. Țicu, cu un șut cu efect, cu stângul, în colțul din dreapta al portarului mureșenilor, dintr-o lovitură de la 25 metri, central, a închis tabela ulterior primei jumătăți a meciului amical. O diferență justă de scor, oaspeții având numai două posibilități de a marca, prima oară la o centrare „covrig” de pe stânga, respinsă in extremis, spectaculos, peste transversală de Raul Avram, lăudat imediat de Măzărache, după intervenția sa eficientă, iar a doua oară, la un șut tare, care s-a dus puțin peste bara orizontală, balonul fiind trimis de la mare distanță. 

Cu 4-0 după primele 45 de minute, Nae Constantin a mai menținut pe teren primul „11” – stropit bine de de tot de ploaie pe finalul reprizei, câțiva jucători schimbând la reluare tricourile, luând unele cu… alte numere – și l-a schimbat 99% abia după un ceas de joc, nu mai puțin de nouă utilizați fiind „underi”, odată cu înlocuirea lui Mihai Nițescu cu Adrian Nicolae, din minutul 70. Poate și din cauza terenului udat de ploaie, una care s-a terminat, mai spre final de joc-test, cu un splendid… curcubeu, trupa de tineri nu a reușit să bifeze vreun gol, cel de 5-0 venind imediat după pauză, Meijers făcând „dubla”, atunci cu o lovitură de cap expediată din mijlocul careului mare la colțul lung, după un corner de pe stânga executat de către Țicu. Cel cu care fotbalistul din Țările de Jos și-a împărțit titlul onorific de „om al meciului”! Doi fundași au înscris mai bine de jumătate din golurile „gazdelor”, așteptându-se astfel mai multe și din partea atacanților. Poate aceștia, exceptându-l pe Buia, folosit avansat, deși e mijlocaș de formație, se vor revanșa vineri, la amicalul contra Chindiei. La sfârșitul testelor de dinainte și din cantonament, voi reveni cu toate formațiile folosite de Constantin și cu o analiză pe posturi, așa cum v-am obișnuit.

Foto: www.fcpetrolul.ro (Cristi STAVRI)