Acţiune a poliţiei pentru prevenirea accidentelor rutiere

Redactia -

Acţiune a poliţiei pentru prevenirea accidentelor rutiere

Polițiștii prahoveni au organizat, în cursul săptămânii trecute, acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul abaterilor pietonilor și bicicliștilor, dar și din cauza vitezei nelegale sau a consumului de alcool. Au fost aplicate 1269 de sancțiuni contravenționale, au fost constatate 24 infracțiuni și 79 de permise au fost reținute.

În perioada 4 — 10 aprilie a.c., polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat pentru salvarea de vieți omenești, prin tragerea la răspundere a celor care încalcă normele legale privind limitele de viteză și a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice. Demersurile polițienești au vizat și prevenirea accidentelor cu implicarea pietonilor și bicicliștilor.

Astfel, au fost constatate 1269 de fapte contravenționale, din care 381 pentru abateri de la regimul legal de viteză. De asemenea, pentru prevenirea accidentelor cu implicarea pietonilor, cele mai numeroase la nivel județean, dar și național, au fost aplicate 379 de sancțiuni și reținute 51 de permise de conducere.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat 24 de infracțiuni și au reținut în total, ca măsură complementară, 79 de permise de conducere.