Acţiune a Poliţiei Rutiere în Ploieşti şi Vălenii de Munte. 11 şoferi au rămas fără permis

Redactia -

Acţiune a Poliţiei Rutiere în Ploieşti şi Vălenii de Munte. 11 şoferi au rămas fără permis

Indisciplina pietonilor și bicicliștilor pe drumurile naționale, în atenția polițiștilor rutieri

 Polițiști ai Serviciului Rutier au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zona drumurilor județene, îndeosebi pentru a preveni abaterile săvârșite de pietoni și bicicliști.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 158 de sancțiuni contravenționale (57 pentru depășirea vitezei legale, 21 pentru pietoni, 28 pentru bicicliști, 8 pentru nerespectarea restricției de tonaj pe drumurile naționale etc.), în valoare totală de 29.735 lei.

Ca măsuri complementare au fost reținute două permise de conducere și a fost restras un certificat de înmatriculare.

Exemplu:

La data de 21.03.2017, pe D.N.1A, în orașul Vălenii de Munte, a fost depistat un biciclist din localitate aflat sub influența alcoolului, etilotestul indicând o concentrație0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză fost sancționat contravențional cu o amendă de 870 lei.

11 permise ridicate de polițiștii rutieri în cadrul unei acțiuni în ploiești. 8 șoferi au fost depistați nerespectând culoarea roșie a semaforului

Tot pentru siguranța traficului rutier, au acționat și polițiști ai Biroului Rutier Ploiești pe raza municipiului, în special pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric.

Cu această ocazie, au controlat 31 de autovehicule, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.950 lei.

De asemenea, au reținut 11 permise de conducere, respectiv 8 pentru nerespectarea culorii semaforului și 3 pentru neacordare de prioritate pietonilor.