Acţiune „Alcool şi viteză” a Poliţiei Rutiere

Daniel Dimache -

Acţiune „Alcool şi viteză” a Poliţiei Rutiere

Sâmbătă, 24 august a.c., între orele 18:00 – 20:00, precum şi în noaptea de 25/25 august a.c., în intervalul orar 01:00-05:00, lucrătorii Serviciului Rutier Prahova, împreună cu poliţişti rutieri de la mai multe subunităţi teritoriale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au desfăşurat o serie de acţiuni în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.
Poliţiştii au acţionat pe raza Municipiului Câmpina şi a oraşului Vălenii de Munte, cât şi a localităţilor arondate, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi a celor care efectuează transport ilegal de persoane.
Lucrătorii de poliţie au controlat 412 autovehicule şi au efectuat 209 testări cu aparatul etilotest, aplicând 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 42.700 lei. Au fost reţinute 3 permise de conducere, 4 certificate de înmatriculare precum şi 3 seturi de plăcuţe cu numere.
În urma acţiunilor desfăşurate au fost constatate 3 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

CU TITLU DE EXEMPLU:

• Sâmbătă seara, în jurul orelor 21:30, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Telega, circulând pe Bulevardul Carol I, din Municipiul Câmpina, pe sensul de deplasare Centru către Peco OMV, pe fondul nepăstrării distanţei de siguranţă în mers, a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism care se afla staţionat la semafor, la volanul căruia se afla o femeie de 38 de ani.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui minor de 5 ani, pasager în primul autoturism.
Procedând la testarea cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, înregistrând o valoare de 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, acesta figura cu permisul de conducere anulat.
Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi vătămare corporală din culpă. Totodată, faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

• Tot ieri, pe DJ 102I, pe raza localităţii Valea Doftanei a fost depistat un bărbat din orașul Covasna, care conducea un motociclul (ATV), având o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

• Un alt dosar penal a fost întocmit pe numele unui cetățean marocan care a fost depistat conducând un autoturism pe DJ 214, pe raza comunei Brebu, deşi avea permisul de conducere reţinut pentru o altă faptă săvârşită anterior. Mai mult, conducătorul auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, înregistrând pe aparatul etilotest o valoare de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii rutieri au depistat pe DN1, în localitatea Sinaia, un conducător auto care efectua tranport rutier de persoane, contra-cost, pe ruta Buşteni-Sinaia-Padina, fără a deţine autorizaţie taxi valabilă.
Cel în cauză, un bărbat de 33 de ani din Buşteni, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei, faţă de acesta fiind dispusă şi măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, însoţită de măsurile tehnico-administrative, respectiv reţinerea certificatului şi retragerea plăcuţelor de înmatriculare.