Acţiune BLITZ a poliţiştilor rutieri, în Prahova. Care sunt rezultatele

Redactia -

Acţiune BLITZ a poliţiştilor rutieri, în Prahova. Care sunt rezultatele

La data de 12 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au organizat pe timpul zilei patru acțiuni cu efective mărite, iar pe timpul nopții trei acțiuni de tip BLITZ.

Acțiunile s-au desfășurat pe drumurile naționale din județ, în orașele Băicoi, Plopeni și Slănic, dar și în comunele Bălțești, Teișani, Puchenii Mari și Bucov, scopul acestora fiind asigurarea ordinii și liniștii publice, precum și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul activităților au fost controlate 360 de autoturisme și au fost legitimate 400 de persoane.

Totodată, au fost efectuate 80 de testări cu aparatul etilotest.

Astfel, au fost aplicate aproximativ 200 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind aplicate și 20 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991.

Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 49.000 de lei.

De asemenea, ca măsuri complementare au fost reținute 9 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

 

Depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive

 

Noaptea trecută, în jurul orei 3.00, polițiștii Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfășurau o acțiune pe DN1 în comuna Tătărani, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul Ilfov.

Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la substanța benzodiazepină.

Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.